Την έντονη αντίδραση της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε στη Βουλή ότι η κ. Θάνου έλεγε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και συγκεκριμένο δικαστικό επιτελείο ετοιμάζουν τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που θα είναι ένα τηλεοπτικό γεγονός, ενώ έκανε λόγο και για «μυστικές συναντήσεις Σαμαρά- δικαστικών».

Εξάλλου, ο κ. Κασιδιάρης, επικαλούμενος ανώνυμη επιστολή δικαστή, ανέφερε ότι η ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα, δέκα ημέρες πριν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, «χοροπηδούσε από χαρά και ούρλιαζε: ο Αθανασίου θα μου δώσει την υπόθεση της ΧΑ και θα τους χώσω όλους μέσα».

Η αρεοπαγίτης με δήλωσή της διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής «αποδίδει ως δήθεν λεχθέντα, τόσον από εμέ, όσο και από την ανακρίτρια της σχετικής υπόθεσης. Είναι απολύτως ανακριβή και στερούνται σοβαρότητας».

Σε απαντητιή ανακοίνωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για «άγχος της κας Θάνου εν όψει εκλογών στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων» και επέμεινε ότι «είναι γνώστης των μεθοδεύσεων Αθανασίου, καθώς η στενή προσωπική της σχέση με τον νυν υπουργό είναι ευρέως γνωστή στους δικαστικούς κύκλους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ