Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βολές κατά Γ.Στουρνάρα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας

Βολές κατά Γ.Στουρνάρα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας

Επικριτικό εμφανίστηκε την Πέμπτη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας για το «πολιτικό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα» που, όπως υποστηρίζει, έχει δημιουργηθεί από τη στάση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να αρνηθεί την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των επιμελητηρίων.

Επικριτικό εμφανίστηκε την Πέμπτη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας για το «πολιτικό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα» που, όπως υποστηρίζει, έχει δημιουργηθεί από τη στάση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να αρνηθεί την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των επιμελητηρίων.

Μάλιστα, το ΕΕΑ τονίζει πως η στάση Στουρνάρα έρχεται σε αντίθεση με την άποψη που υποστηρίζει ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο:

«Ο Κώστας Καραμανλής ζητεί, μαζί με ακόμα 185 βουλευτές, της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, να επανέλθει η ρύθμιση της υποχρεωτικής συνδρομής των επιχειρήσεων προς τα επιμελητήρια, υιοθετώντας πλήρως τα επιχειρήματα των επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Ο Γιάννης Στουρνάρας προσφέρει ηθελημένα υπηρεσίες στον ΣΕΒ και τον πρόεδρο του Δημήτρη Δασκαλόπουλο πρώην εργοδότη του Γιάννη Στουρνάρα, από τη θέση του ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ».

Το επιμελητήριο υπενθυμίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι την πρόταση για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας την έχει διατυπώσει ο ΣΕΒ σε έκθεσή του την 1/12/2010 με τίτλο «Επιχειρηματικότητα Χωρίς Εμπόδια», 30 πεδία δράσης για τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, έκθεση που την υιοθέτησε πλήρως, η τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την έκανε νόμο, που ακολούθησαν και οι μετέπειτα κυβερνήσεις.

«Για την αλήθεια θα πρέπει να ανατρέξουμε στη σελίδα 10 της συγκεκριμένης έκθεσης που κάνει λόγο για «Παρεμβολή Επιμελητηρίων και επαγγελματικών συνδέσμων κυρίως για είσπραξη μη ανταποδοτικών αμοιβών ή υποχρεωτική χρήση των υπηρεσιών τους» και θα καταλάβουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο μεθοδεύονταν χωρίς να το ζητήσει η τρόικα και κανένας εκπρόσωπος των δανειστών, αφού η συνδρομή στα επιμελητήρια τους εξωτερικού είναι δεδομένη.»

» Ο στόχος του ΣΕΒ είναι το κλείσιμο επιμελητηρίων με την ταυτόχρονη κατάργηση 2 βασικών κοινωνικών εταίρων της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ ώστε στον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, να προσέρχονται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και όχι οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων. Απώτερος σκοπός είναι να ελέγχονται πλήρως οι συλλογικές συμβάσεις και ο κοινωνικός διάλογος από τον ΣΕΒ ως αποκλειστικό και μόνο διαπραγματευτή» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΕΕΕ: Η ανακοίνωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Νέες εντάσεις στην επιχειρηματική κοινότητα με αφορμή την αναγκαιότητα του επιμελητηριακού θεσμού.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) διαψεύδει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας για την ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, ενημερώνει, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι το Δελτίο Τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που απεστάλη σήμερα, με θέμα: «Στουρνάρας: Ακυρώνει τον Κώστα Καραμανλή» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η ΚΕΕΕ, στο Δελτίο Τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει υπογράψει την τροπολογία για την άρση της διαγραφής του νόμου που καθιστούσε μη υποχρεωτική την εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια από 1/1/2015 και η αναφορά αυτή είναι ψευδής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024