Σε 408 παραλίες θα κυματίζει φέτος η Γαλάζια Σημαία
Στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 51 χώρες βρίσκεται και φέτος η Ελλάδα με 408 βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία με 571 βραβευμένες ακτές, την τρίτη η Τουρκία με 387 ακτές, την τέταρτη η Γαλλία με 379 και την πέμπτη η Πορτογαλία με 298.
Στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 51 χώρες βρίσκεται και φέτος η Ελλάδα με 408 βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές.
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία με 571 βραβευμένες ακτές, την τρίτη η Τουρκία με 387 ακτές, την τέταρτη η Γαλλία με 379 και την πέμπτη η Πορτογαλία με 298.
Φέτος, η Διεθνής Επιτροπή του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» βράβευσε 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας και θεωρείται το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 στις ακτές και τις μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.
Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Κατασκευασμένο από ανθρώπους»: Στην εποχή της AI, η ανθρώπινη δημιουργικότητα γίνεται η νέα πολυτέλεια
- Κουτσούμπας στο Tik Tok: Το μέλλον δε γράφεται στις βάσεις, γράφεται όταν αρνείσαι τους «κόφτες» στα όνειρά σου
- Οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών της χώρας υπογράφουν στη Ρόδο Μνημόνιο Συνεργασίας
- Ανδρουλάκης για το Μάτι: Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται ούτε για λήθη ούτε για συμψηφισμούς. Προσφέρεται για μνήμη, αλήθεια και ευθύνη
- Προς ολοκλήρωση πάρκο 16.500 τ.μ στο Δήμο Πεντέλης
- Συνετρίβη ελικόπτερο του τσεχικού στρατού – Νεκρός ένας στρατιώτης
