Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με λυγμούς η ομιλία Μπούκουρα στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας

Με λυγμούς η ομιλία Μπούκουρα στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του προφυλακισμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια και λυγμούς απευθύνθηκε στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση για την άρση ασυλίας του. Για τον ίδιο λόγο απευθύνθηκαν στην Ολομέλεια και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Νίκος Μίχος, καθώς ο άλλος ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Σε εξέλιξη η ψηφοφορία.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του προφυλακισμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια και λυγμούς απευθύνθηκε στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση για την άρση ασυλίας του. Για τον ίδιο λόγο απευθύνθηκαν στην Ολομέλεια και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Νίκος Μίχος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Σε εξέλιξη η ψηφοφορία.

Ο Στάθης Μπούκουρας χαρακτήρισε νομικά αβάσιμη την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ενώ με κλάματα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του:

«Προσπαθώ να σας πω για την κατάστασή μου εδώ και τέσσερις μήνες που βρίσκομαι έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου… Με συγχωρείτε για τη φόρτιση… Είχα πει στις κυρίες ανακρίτριες ότι είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον κορινθιακό λαό μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο… Κάποιοι γελάνε… κάποιοι με χλευάζουν…

» Δεν θα σας διαβάσω τίποτα από αυτά που έχω γράψει… Θα τα καταθέσω. Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον κορινθιακό λαό στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είχα πει στην κυρία ανακρίτρια ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι πολύ περήφανος.

» Είμαι ένα λαϊκό παιδί, το οποίο εργάζομαι από 15 χρονών, δεν τα λέω για να με λυπηθείτε. Τα λέω επειδή έτσι νιώθω. Από 15 χρονών εργάζομαι. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο και αναγκάστηκα να αναλάβω την επιχείρηση της οικογένειάς μου. Παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με την ίδια σύζυγο.

» Από τις 11.11.89. Με την ίδια γυναίκα από 15 χρονών παιδάκι. Μικρά παιδιά, αγαπηθήκαμε, ερωτευτήκαμε, κάναμε μια οικογένεια. Είμαι περήφανος για τον γιό μου, ο οποίος είναι 18 χρονών, η κόρη μου 15 και το τρίτο μου παιδάκι, το μικρό, 3 χρονών.

» Έρχονται στη φυλακή, τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα… Μια ώρα την εβδομάδα τα βλέπω και με ρωτάνε. Γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή; Και δεν έχω να τους απαντήσω τίποτα. Τα κοιτάω στα μάτια και κλαίω και δεν ξέρω τι να τους πω. Γιατί είμαι φυλακή; Τι έχω κάνει; Πείτε μου; Γιατί μου στερείτε την οικογένεια μου; Τα παιδιά μου; Την ελευθερία μου; Ποιο είναι το κακούργημα που έχω κάνει;

» Είμαι περήφανος που ήρθα εδώ μέσα. Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα εδώ μέσα. Δεν πρόσβαλα ποτέ κανένα σας. Έτυχε και έγινα βουλευτής της Χρυσής Αυγής! Δεν είμαι φασίστας! Δεν είμαι ναζιστής! Έλληνας πατριώτης είμαι! Αγαπώ αυτόν τον τόπο. Παλεύω αγωνίζομαι. Θέλω καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου, τα παιδιά σας, όλα τα ελληνόπουλα. Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει πείτε μου. Φεύγω πάλι και πάω στις φυλακές Ναυπλίου. Ναι, θα το πω πρώτη φορά, θα το μάθει και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, δεν το λέω για να με λυπηθείτε. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με Lexotanil και Ladose. Τα ξέρετε; Τα γνωρίζετε;».

Είπε ακόμη για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή: «Προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν είχα ακραίες συμπεριφορές, τάσεις. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Είναι κακό; Η Ελλάδα στους Έλληνες, έλεγε. Για το ΠΑΣΟΚ έκανα αγώνα. Ανέβαινα στις κολόνες και κρέμαγα σημαίες. Για την αλλαγή του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, μου ζητήθηκε να βοηθήσω… Λυπάμαι που ενώ στη Χρυσή Αυγή έδωσα ένα καθαρό και τίμιο αγώνα, αυτή τη στιγμή κάποιοι πρώην συναγωνιστές, γελάνε και με χλευάζουνε».

Η καραμπίνα που βρέθηκε στο σπίτι του, όπως εξήγησε, ενώ ήταν κυνηγετικό όπλο χαρακτηρίστηκε πυροβόλο όπλο και πολεμικό τυφέκιο επειδή, αφαιρώντας τον μειωτήρα, είχε αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά δύο φυσίγγια.

Οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές Γ.Γερμενής και Στ.Μπούκουρας μεταφέρθηκαν στην Βουλή από τις φυλακές με ειδικά τζιπ της αστυνομίας στις 12:12 το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συζήτηση και την ονομαστική ψηφοφορία.

Πρώτος στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και τοποθετήθηκε επί των κατηγοριών. Ο Χρ.Αλεξόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες ενέργειες.

Οι αποχρώσες ενδείξεις δεν προκύπτουν από πουθενά στο πόρισμα, υποστήριξε ο κ. Αλεξόπουλος. Η φράση του Ηλία Κασιδιάρη «μπράβο Αλεξόπουλε» συνόδευε την απόληξη της ομιλίας του βουλευτή.

«Χωρίς να αποτελώ ούτε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ούτε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που λαμβάνουν τις αποφάσεις για την πολιτική γραμμή και τα πειθαρχικά μέτρα, είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι όχι απλώς συμμετέχω αλλά και ότι διευθύνω κιόλας εγκληματική οργάνωση» είπε ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές που δεν συμμετείχαν στα όργανα του κόμματος είχαν επιρροή μόνο ως προς τις ψηφοφορίες για τους νόμους που ψήφιζε η Βουλή.

«Χωρίς να έχω την παραμικρή συμμετοχή, παρατηρούσα με τους υπόλοιπους πολίτες μία σειρά από παράνομες ενέργειες, στις οποίες συμμετείχαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτές που λίγο- πολύ παρατηρούσαν όλοι. Δεν είχα τη δυνατότητα ούτε να τις σταματήσω και πολύ περισσότερο να τις ελέγξω» σημείωσε.

Επίσης, ανέφερε ότι, ήδη, εσωτερικά είχε διαμορφώσει τους μάχιμους όρους της αποστασιοποίησής του από μία πρακτική που, κατά την άποψή του, αμαυρώνει τις αξίες του πατριωτισμού.

Ο βουλευτής αποδέχθηκε την κριτική ότι δεν κατήγγειλε νωρίτερα αυτή την πρακτική, όμως, σημείωσε ότι μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα και την αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος είχε σχέση με στελέχη του κόμματος, είχε, ήδη, αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ακόμη, επικαλέστηκε καταγγελίες του πρόεδρου του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας ότι ξυλοκοπήθηκε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να δηλώσει ότι μετά από αυτό φοβήθηκε πως ανάλογες ενέργειες θα στρέφονταν κατά του ιδίου και της οικογενείας του. Ανέφερε, δε, ότι η ηγεσία του κόμματος είχε κρυφή ατζέντα, κάτι που αποκαλύφθηκε μετά το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη.

Εν συνεχεία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, για τον οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του για παράνομη οπλοκατοχή και για τον νόμο περί ναρκωτικών, κατήγγειλε ότι η Αστυνομία με εντολές, όπως είπε, του Νίκου Δένδια, προσέγγισε ανθρώπους της νύχτας, προκειμένου, έναντι αμοιβής 30.000 έως 35.000 ευρώ, να καταθέσουν σε βάρος του ψευδή στοιχεία, που τον εμπλέκουν με τη νύχτα, με εκβιασμούς και προστασία μαγαζιών.

Είπε ακόμη ότι η δίωξη εναντίον του είναι πολιτική και ότι στήνεται ένα χολυγουντιανό σόου διασυρμού των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που ξεκινάει από τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και φτάνει ως τον ίδιο.

Για το όπλο που βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας παραδέχθηκε ότι πράγματι το κατείχε παράνομα, αλλά αυτό για να προστατεύσει τη δουλειά και τη ζωή τού ιδίου και τις οικογένειάς του, επειδή μένει σε μια περιοχή όπου γίνονται πολλά εγκλήματα, για την ινδική κάνναβη είπε ότι τα 1,2 γραμμάρια δεν ήταν του ιδίου, αλλά κάποιου από τους προηγούμενους μισθωτές της οικίας στην οποία διέμενε.

«Αν ήταν δική μου, δεν θα ντρεπόμουνα να το πω, να είστε σίγουροι. Δεν έχω κανένα θέμα και ούτε κρύβομαι» είπε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ως «στόχος τρομοκρατίας», επικαλούμενος «την προκήρυξη των τρομοκρατών που δολοφόνησαν τα δύο αθώα παιδιά».

«Ο κόντε Δένδιας έχει αφήσει ελεύθερους όλους τους ψευτοεπαναστάτες, όλους τους τρομοκράτες, όλα τα λαμόγια και όλο το αληταριό, που βγαίνουν και σκοτώνουν για το τίποτα και κυνηγάει εμάς. Εμείς θα κάναμε τη ζημιά» δήλωσε ο βουλευτής. Και με ειρωνικό τρόπο είπε ότι «με το όπλο που είχα εγώ θα παίρναμε το Κοινοβούλιο και μετά θα παίρναμε και την Πόλη…».

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ Γ.Γερμενής τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την ελληνική Βουλή, που θα γραφτεί στην ιστορία ως ημέρα που ήρθε εκλεγμένος βουλευτής στα έδρανα της Βουλής με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό».

«Με πληροφορούν κ. Γερμενή ότι ουδέποτε μπήκαν χειροπέδες. Παρακαλώ λοιπόν…» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Πριν λίγο βγήκαν οι χειροπέδες. Εδώ έξω από το αμφιθέατρο. Λοιπόν, αφήστε τα αυτά. Και μη με διακόπτετε, διότι θα κάτσω λίγα λεπτά και θα γυρίσω πίσω στον Κορυδαλλό να σας αφήσω ήσυχους» επέμεινε ο κ. Γερμενής.

Είπε ότι «το 2014 υπάρχουν ακόμη πολιτικοί κρατούμενοι που δεν διέπραξαν οι ίδιοι κάποιο έγκλημα» και επικαλέστηκε συνομιλία με την ανακρίτρια «του», η οποία του είπε -σύμφωνα με τον ίδιο: «Δεν χρειάζεται κύριε Γερμενή να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα εσείς ο ίδιος, αρκεί που είστε βουλευτής της Χρυσής Αυγής».

«Αυτό μου είπε η κ. Κλάπα» είπε ο Γιώργος Γερμενής και αναρωτήθηκε: «Δηλαδή, όποιος είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής ή θα γίνει αύριο ευρωβουλευτής θα είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης;».

Μίλησε για επίορκους δικαστές και επικίνδυνες αντιλήψεις για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία και αναφέρθηκε στο σκεπτικό με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του, που αναφέρει ότι «ο κατηγορούμενος ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής γνώριζε τι επιδιώκουν να πράξουν τα μέλη, τα στελέχη και οι οπαδοί του κόμματος».

«Ακούσατε καλά; Οι οπαδοί του κόμματος. Δηλαδή, έχουμε 8.000 Έλληνες φυλακισμένους στην Ελλάδα» είπε.

Εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα φύγει με αεροπλάνα και βαπόρια και επικαλέστηκε συνομιλία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, στο περιθώριο συζήτησης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο υπουργείο Εσωτερικών, και, κατά τον κ. Γερμενή, είχε πει (σσ: ο κ. Αθανασίου) απευθυνόμενος στον Ευριπίδη Στυλιανίδη: «Ευριπίδη, τούτος εδώ είναι καλό παιδί και έξυπνος πρέπει να τον κάνουμε δικό μας», για να αναρωτηθεί πώς άλλαξε γνώμη στη συνέχεια και τον έβαλε στη φυλακή.

Επέρριψε επίσης ευθύνη στην αντιπολίτευση, διότι μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μπαλτάκου- Κασιδιάρη δεν επέμειναν στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. «Εσείς ασχολείστε αν την κάμερα την κράταγε ο Κασιδιάρης, αν την είχε στο πέτο, αν την είχε στη γραβάτα, αν ο Μπαλτάκος είναι ακροδεξιός, τι είδους οικειότητα είχαν, λες και ο Μπαλτάκος είναι κάποιος τυχαίος. Αυτός δεν είναι 30 χρόνια φίλος του Σαμαρά; Και εσείς ασχολείστε με αυτά αντί να υπογράψετε την πρότασή μας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής», είπε, ενώ για τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή του είπε ότι υπάρχει άδεια και ότι τα κατείχε «για να κυνηγάει τσίχλες».

«Μετά τις εκλογές εμένα ο λαός θα με έχει εδώ πάνω και εσάς θα σας πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων», είπε προτού κατέβει από το βήμα.

Οι δύο βουλευτές μεταφέρθηκαν από τις φυλακές με ειδικά τζιπ, τα οποία εισήλθαν στο χώρο της Βουλής από το υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου.

Εν όψει της μεταφοράς των προφυλακισμένων βουλευτών, στη Βουλή ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας, με απαγόρευση εισόδου για τους πολίτες (από τις 10:00 έως τις 13:00), κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του.

Ο λόγος δίνεται πάντα, εφόσον ζητηθεί, στον βουλευτή τον οποίο αφορά η αίτηση και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, οι οποίοι ομιλούν μετά τους τυχόν ομιλητές της κάθε υπόθεσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού, η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα ή η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.

Η Βουλή θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας και προκειμένου να αποφεύγεται η οποιαδήποτε σύγχυση στην καταμέτρηση των ψήφων και στην εξαγωγή του αποτελέσματος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων.

Για τη διευκόλυνση και μόνο της ονομαστικής ψηφοφορίας, καταρτίζεται ψηφοδέλτιο, στο οποίο ο κάθε βουλευτής αναγράφει το όνομά του, την εκλογική του περιφέρεια και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα διότι αυτό απαιτεί η φανερή ψηφοφορία.

Οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για τους κ.κ. Στάθη Μπούκουρα (προσωρινά κρατούμενος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής), Γιώργο Γερμενή (προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της ΧΑ) και Νίκο Μίχο (ΧΑ) αφορούν σε παράνομη κατοχή πυροβόλών όπλων και εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Για το Νίκο Μίχο η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (ανεξάρτητος) η αίτηση αφορά σε ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024