Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβλέπουν τόνωση της αγοράς  στην Πανεπιστημίου

Προβλέπουν τόνωση της αγοράς στην Πανεπιστημίου

Τόνωση της αγοράς, αύξηση της τουριστικής κίνησης και «αέρα» ανάκαμψης στην Πανεπιστημίου και σε παράλληλες οδούς προβλέπουν χρηματιστές, τραπεζικά στελέχη και καταστηματάρχες μόλις ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις του Rethink Athens.

Τόνωση της αγοράς, αύξηση της τουριστικής κίνησης και «αέρα» ανάκαμψης στην Πανεπιστημίου και σε παράλληλες οδούς προβλέπουν χρηματιστές, τραπεζικά στελέχη και καταστηματάρχες μόλις ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις του Rethink Athens.

Μιλώντας στο in.gr, κάνουν λόγο για επενδύσεις μέσα στην επόμενη διετία, ενώ παρουσιάζουν τα μελλοντικά πλεονεκτήματα του σχεδίου πεζοδρόμησης.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης εντάσσει το Rethink Athens ο πρόεδρος του βιβλιοπωλείου Ιανός, κύριος Νίκος Καρατζάς, που όπως επισημαίνει «θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη και αυτονόητα θα τονωθεί και η αγορά».

Παράλληλα, προσθέτει πως «η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, έχει συνδεθεί με επενδύσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, χωρίς να συνδέονται απαραίτητα με τα εμπορικά καταστήματα».

«Η Πανεπιστημίου θα αναπτυχθεί, θα έχει πολύ καλύτερη όψη» αναφέρει η χρηματιστής, κυρία Άρτεμις Δεβλέτογλου, που εκτός από το κομμάτι της εμφάνισης κλείνει το μάτι σε μια ενδεχόμενη αναπτυξιακή πορεία.

Όπως υποστηρίζει, το Rethink Athens θα φέρει αύξηση της εμπορικής αξίας της Πανεπιστημίου, την άνοδο της αξίας των ακινήτων, αλλά και τις ενοικιάσεις κτιρίων στην περιοχή. Θεωρεί μάλιστα μεταρρυθμιστικό και αναζωογονητικό λίθο την πεζοδρόμηση, που «όπου και εάν έχει γίνει έχει επέλθει αναβάθμιση», ενώ εκφράζει τις επιφυλάξεις της για τη διεξαγωγή της κίνησης στους δρόμους.

Η πεζοδρόμηση εκτός από το ότι θα προσελκύσει τους πεζούς, θα οδηγήσει στη μείωση των ξενοίκιαστων κτιρίων, εκτιμούν στελέχη της τοπικής αγοράς, προτάσσοντας ως θετικό παράδειγμα την Ερμού.

«Η Πανεπιστημίου θα έχει μεγαλύτερη εμπορική κίνηση, όπως έγινε και με την πεζοδρόμηση της Ερμού», αναφέρει η κυρία Ζωή Κανατά, τραπεζικό στέλεχος, ενώ αναφέρει πως θα ανέβει η αξία των ακινήτων.

Θετικά απέναντι στο Rethink Athens αναφέρεται και ο κ. Βασίλης Φιλόπουλος, τραπεζικό στέλεχος, που όπως δηλώνει «θα νοικιαστούν μαγαζιά» και «θα φέρει επενδύσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας». Ως παράδειγμα φέρνει την Ερμού, που «δεν έχει πολλά ξενοίκιαστα», ενώ εκφράζει την επιφύλαξή του λέγοντας ότι «θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής κυρίως από τους οδηγούς».

Αντίστοιχη προσέγγιση έχει και ο δικηγόρος, κ. Περικλής Γαλανός, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα τονωθεί η αγορά. Ήδη βλέπω μια μικρή ανάκαμψη στο κέντρο και του χρόνου η διαφορά θα είναι μεγάλη. Επαναλειτουργούν κλειστά μαγαζιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κοσμηματοπώλης, κυρία Μαρία Έλλη Ξανθοπούλου, που, επίσης, θεωρεί πως θα τονωθεί η αγορά στην Πανεπιστημίου και στους παράλληλους δρόμους μέσα στην επόμενη διετία.

«Τα μαγαζιά θα ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, αρκεί να είναι σωστές και οι άλλες παράμετροι όπως η εύκολη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η κοσμηματοπώλης εκφράζει την ανησυχία της για τη «νεκρή» περίοδο της διεξαγωγής των έργων, με τον χωματόδρομο να φαντάζει αγκάθι. «Θα είναι μια δύσκολη περίοδος, έχουμε την εμπειρία της Βουκουρεστίου, μακάρι να γίνουν σύντομα τα έργα».

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024