Μέσω Διαδικτύου η ανανέωση κάρτας του ΟΑΕΔ
Από τον Ιούνιο, οι περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μπορούν να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας μέσω του Διαδικτύου, είτε λαμβάνουν επίδομα είτε όχι.
Από τον Ιούνιο, οι περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μπορούν να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας μέσω του Διαδικτύου, είτε λαμβάνουν επίδομα είτε όχι.
Τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης με το πληροφοριακό συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.
Το νέο σύστημα επιτρέπει την ηλεκτρονική καταγραφή των ροών μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και η προσκόμιση δικαιολογητικών.
Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Απρίλιο, η κατάργηση της αποστολής βεβαιώσεων συντάξιμων αποδοχών που έβγαλε από την αναμονή 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων με προσωπικές συνεντεύξεις και τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης.
Ακόμα, η διασταύρωση των στοιχείων των συναλλασσομένων με τα πληροφοριακά συστήματα των συναρμόδιων φορέων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΡΓΑΝΗ, ΟΑΕΔ, ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό καταχρηστικής λήψης επιδομάτων ανεργίας ή άλλες παραβατικές συμπεριφορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άδειες κρατουμένων με «βραχιολάκι» σε όλη τη χώρα – Από 18/5 η καθολική λειτουργία της ηλεκτρονικής επιτήρησης
- Ιαπωνία – Ελλάδα 16-22: Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Εθνική πόλο Γυναικών
- «Ανακαλύπτουν νέα εργαλεία»: Πρωτοφανή αύξηση υβριδικών επιθέσεων από τη Ρωσία καταγγέλλει η Πολωνία
- Χανταϊός: Το σημείο «μηδέν» της μόλυνσης – Το μοιραίο bird-watching που έφερε τον ιό στο κρουαζιερόπλοιο
- Οι Πειρατές του Νίκου Κυριακόπουλου μας «ταξιδεύουν» στην εικαστική παράδοση του livre d’artiste
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Από την Κρήτη καλλιεργούσαν στην… Καστοριά ελιές και αμύγδαλα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων
