Διπλή βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορεία στο Ναϊρόμπι
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο λεωφορεία που έγιναν στόχος επίθεσης με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς καθώς κινούνταν κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου με μεγάλη κίνηση στην πρωτεύουσα της Κένυας. Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και 62 τραυματίστηκαν, οι 20 εκ των οποίων πολύ σοβαρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από το Ναϊρόμπι.
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο λεωφορεία που έγιναν στόχος επίθεσης με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς καθώς κινούνταν κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου με μεγάλη κίνηση στο βορειοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσα της Κένυας.
Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και 62 τραυματίστηκαν, οι 20 εκ των οποίων πολύ σοβαρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από το Ναϊρόμπι.
Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για τις εκρήξεις, όμως η κυβέρνηση της Κένυας έχει κατηγορήσει για επιθέσεις αυτού του είδους την οργάνωση αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Το πιο αιματηρό χτύπημα με την «υπογραφή» της αλ Σεμπάμπ είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 67 άνθρωποι.
Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στο οποίο σημειώθηκαν οι εκρήξεις την Κυριακή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Το Σάββατο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα σε σταθμό λεωφορείων στη Μομπάσα, ενώ μία ακόμη έκρηξη βόμβας, χωρίς θύματα, σημειώθηκε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε ακτή της παραθαλάσσιας πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγματική αναθεώρηση: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή – Τα επίμαχα άρθρα
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Ρωσία: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
