Και με προεδρική υπογραφή νομιμοποιήθηκε η πολυγαμία στην Κένυα
Ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, υπέγραψε την Τρίτη τον αμφιλεγόμενο νόμο που νομιμοποιεί την πολυγαμία. Έτσι, σε έναν άνδρα θα επιτρέπεται να παντρεύεται περισσότερες από μία συζύγους και μάλιστα χωρίς την έγκριση των προηγούμενων συζύγων του.
Ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, υπέγραψε την Τρίτη τον αμφιλεγόμενο νόμο που νομιμοποιεί την πολυγαμία.
Έτσι, σε έναν άνδρα θα επιτρέπεται να παντρεύεται περισσότερες από μία συζύγους.
Το νομοσχέδιο είχε προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως μία συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία στήριζαν πολλοί άνδρες βουλευτές. Με την τροπολογία αυτή επιτρέπεται στους άνδρες να παντρευτούν περισσότερες από μία φορές, χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη των υπαρχουσών συζύγων.
Παραδοσιακά, η πρώτη σύζυγος καλείται να δώσει την έγκρισή της.
Τον προηγούμενο μήνα, γυναίκες βουλευτές εγκατέλειψαν το Κοινοβούλιο, αντιδρώντας στην ψήφιση της τροπολογίας.
Υποστήριξαν ότι η απόφαση για νέο γάμο επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια και την οικονομική θέση των άλλων συζύγων.
Οι χριστιανοί αντιδρούσαν, επίσης, στο νομοσχέδιο και κάλεσαν τον πρόεδρο της Κένυας να μην το υπογράψει σε νόμο, λέγοντας ότι υπονομεύονται οι χριστιανικές αξίες του γάμου και της οικογένειας.
Στην Κένυα για να παντρευτεί κάποιος πρέπει να είναι 18 ετών.
Σύμφωνα με το νόμο, κάθε σύζυγος δικαιούται το 50% της περιουσίας που αποκτήθηκε στη διάρκεια του γάμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μάρθα Φριντζήλα εξηγεί στο in γιατί ήρθε η ώρα να ακούσουμε «τα κορίτσια»
- LIVE: Ισπανία – Αυστρία
- Ζευγάρι 22 και 25 ετών στην Ινδονησία τιμωρήθηκε με δημόσιο ραβδισμό για ένα βίντεο με φιλί στο TikTok
- Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο Αριστοτέλης Χαντζής – Έκκληση για αιμοδοσία
- Τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας του νέου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (vid, pics)
- Διάσωση εγκλωβισμένου στη Βενεζουέλα μετά από περισσότερες από 190 ώρες [βίντεο]

