Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωψηφοδέλτιο «νίκης και ανατροπής» παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Ευρωψηφοδέλτιο «νίκης και ανατροπής» παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

«Βασανιστήκαμε, δοκιμάσαμε, διορθώσαμε, κάπου διαφωνήσαμε, αλλά το αποτέλεσμα μας κάνει όλους περήφανους. Σήμερα, λοιπόν, παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα κήρυξε και τυπικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας με την παρότρυνση «Έλληνες σηκωθείτε» και ζήτησε «μία και μόνη εντολή στις ευρωεκλογές: "να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας"».

«Βασανιστήκαμε, δοκιμάσαμε, διορθώσαμε, κάπου διαφωνήσαμε, αλλά το αποτέλεσμα μας κάνει όλους περήφανους. Σήμερα, λοιπόν, παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα κήρυξε και τυπικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την παρότρυνση «Έλληνες σηκωθείτε» για «να τελειώνουμε με τα ψέματα, με τους Μπαλτάκους, με την ακροδεξιά του Μαξίμου, με τον φασισμό, με τη διαπλοκή, με το σάπιο πολιτικό σύστημα, με το κράτος εχθρό, με τη μετατροπή της δημοκρατίας σε υπηρέτρια των μεγάλων συμφερόντων».

Παράλληλα, ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει μία και μόνη εντολή στις ευρωεκλογές: «να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας».

Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ποτέ άλλοτε δεν καταφέραμε να συμπυκνώσουμε σε ένα ψηφοδέλτιο τόσο αποτελεσματικά, την εμπειρία και τη συλλογική σοφία, με την αγωνιστικότητα και το ριζοσπαστισμό. Τη γνώση της διανόησης με το αυθόρμητο των κινημάτων. Το νεανικό με το ώριμο».

«Στο ψηφοδέλτιό μας εκφράζονται και εκπροσωπούνται: η αντίσταση, η αντιδικτατορική πάλη, τα δημοκρατικά κινήματα, τα σκιρτήματα λαϊκής πρωτοβουλίας, οι συλλογικότητες, η εργατική τάξη, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι γυναίκες, η κοινωνική αλληλεγγύη. Όλοι οι μεγάλοι και μικροί αγώνες των καιρών μας. Αλλά και η σύγχρονη ιστορία των αγώνων του λαού μας» συμπλήρωσε.

«Κάνοντας ειδική αναφορά στον Μανώλη Γλέζο, ο κ. Τσίπρας τον χαρακτήρισε ως «τον άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι ακόμα και οι σιδερόφρακτοι είναι ανίσχυροι μπροστά στη θέληση των λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία και πρόοδο. Που είναι έτοιμος να μας οδηγήσει και πάλι, για να κατεβάσουμε τη σημαία των μνημονίων, της λιτότητας, της υποτέλειας, της υποταγής, του φόβου, από την Ακρόπολη. Που είναι έτοιμος και ακούραστος να μας οδηγήσει να διεκδικήσουμε ανυποχώρητα αυτό που η Γερμανία χρωστάει, όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ
ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ
ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΑΡΤΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΕΣΤΑΝ ΟΣΜΑΝ ΟΥΜΙΤ
ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ
ΠΕΡΚΑ ΠΕΤΗ
ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΗ
ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ
ΣΒΙΓΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)
ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ
ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Όλη η Ευρώπη μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και την αισιοδοξία του ότι η προοπτική αυτή συγκινεί και τους ευρωπαϊκούς λαούς και μεταφέροντας στους οπαδούς του τις εντυπώσεις του από την ευρωπαϊκή περιοδεία του, τόνισε ότι «όλη η Ευρώπη μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ». Όλη η Ευρώπη, είπε ο κ. Τσίπρας, «περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα και να ανάψει τη σπίθα της αλλαγής σε όλη την Ευρώπη».

Εκτιμώντας ότι η Ενωμένη Ευρώπη βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χτίζονται τείχη τα οποία αποκλείουν εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο από τα οφέλη της προόδου, αλλά και από τα στοιχειώδη για μια ανθρώπινη ζωή και πρόσθεσε:

«Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε υποδεικνύουν απροσχημάτιστα στους Έλληνες τι να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Πιο επιτακτικά μάλιστα απ’ ό,τι το κάνουν στη Σαξονία ή στη Βαυαρία. Γιατί έμμεσα ή άμεσα απειλούν τους Έλληνες με σκληρές τιμωρίες αν δεν στηρίξουν τον κύριο Σαμαρά και την ακροδεξιά ομάδα του Μαξίμου. Αυτή η Ευρώπη του διχασμού, αλλά και της φτώχειας, της ανεργίας, της κοινωνικής περιθωριοποίησης, δεν έχει σχέση με τη δική μας Ευρώπη».

Αντιπαρατάσσοντας το δικό του όραμα για την Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η δική μας Ευρώπη είναι η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης», και σημείωσε: «Την Ευρώπη της κας Μέρκελ και των τραπεζιτών, εμείς θα την αλλάξουμε. Με την ψήφο και με τους αγώνες μας».

Οι Ευρωπαίοι πολίτες, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέπουν στην Ελλάδα για να αρχίσει η αντεπίθεση των λαών. «Στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε, «επενδύουν ελπίδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι που υποφέρουν από τις πολιτικές της κυρίας Μέρκελ και της ευρωπαϊκής ιερής συμμαχίας. Κι εμείς υποσχόμαστε να μην τους απογοητεύσουμε. Ούτε τους Έλληνες, ούτε τους Ευρωπαίους».

«Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί»

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει εκδηλωθεί «τεράστια, πρωτοφανή επιχείρηση ψεύδους και εξαπάτησης» από τα μεγάλα ΜΜΕ της διαπλοκής, τους ολιγάρχες και τους τραπεζίτες που έχουν θησαυρίσει από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και εξακολουθούν να ελέγχουν τη ζωή μας και τη ζωή της χώρας», και συνέχισε λέγοντας:

«Και θέλω να σας διαβεβαιώσω για κάτι: Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί. Όσοι παρανόμησαν χαρίζοντας στους ολιγάρχες τις τράπεζες που αναπνέουν ακόμα χάρη στα δισεκατομμύρια που χρεώνονται στους πολίτες. Όσοι εγκλημάτησαν ξεπουλώντας με ύποπτες διαδικασίας δημόσιο πλούτο. Όσοι εκβίασαν ανθρώπους, βίασαν το περιβάλλον και παραβίασαν τους νόμους της χώρας θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Θα κριθούν από τη δικαιοσύνη».

Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

«Με την αρρωστημένη λογική του κ. Τσίπρα όποιος διαφωνεί μαζί του είναι ακροδεξιός. Με την ίδια λογική όλη η Ευρώπη είναι ακροδεξιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος στον κόσμο του, στις ιδεοληψίες του και στις εμμονές του. Κρίμα για τον κ. Τσίπρα, αλλά δεν θα αφήσουμε οι εμμονές του να δηλητηριάσουν την Ελλάδα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024