Απόσυρση της τροπολογίας για τις προεκλογικές εμφανίσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ
Να αποσυρθεί η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη για τις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, ζήτησε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Οδ.Κωνσταντινόπουλου. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, το κόμμα του θα την καταψηφίσει. Έντονη αντίδραση και από τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη.
Να αποσυρθεί η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη για τις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, ζήτησε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Οδ.Κωνσταντινόπουλου. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, το κόμμα του θα την καταψηφίσει.
Σύμφωνα με την τροπολογία αίρονται οι προηγούμενοι περιορισμοί ως προς τις εμφανίσεις των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών και ορίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των 30 ημερών οι επικεφαλής των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών επιτρέπεται να εμφανίζονται σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, παροχής και μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες υπό οποιαδήποτε μορφή χωρίς περιορισμό εμφανίσεων.
Σημειώνεται, ότι την έντονη αντίδρασή του για την εν λόγω ρύθμιση διατύπωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης λέγοντας στην Βουλή ότι στόχος της είναι «να διασωθούν υποψήφιοι δήμαρχοι ευνοούμενοι επίσημα της κυβέρνησης και πιο επίσημα της ΝΔ και κρυφοεπίσημοι, όπως και στην περίπτωση της Αθήνας που ο επίσημος είναι ο κ. Σπηλιωτόπουλος και ο κρυφοεπίσημος είναι ο κ. Καμίνης».
Κατά της ρύθμισης τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι φέρνει διατάξεις σε άσχετο νομοσχέδιο -του υπουργείου Οικονομικών για τα πιστωτικά ιδρύματα- «οι οποίες είναι η αποθέωση της διαπλοκής και της παρέμβασης σε προεκλογική περίοδο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αττική: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα σε ΑΤΜ και επαγγελματικό αυτοκίνητο
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442