Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Eurobank από την Κομισιόν
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Eurobank ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα επιτρέψει στην τράπεζα να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα χωρίς να προκαλεί στρέβλωση των κανόνων ανταγωνισμού.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Eurobank ενέκρινε σήμερα Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα επιτρέψει στην τράπεζα να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα χωρίς να προκαλεί στρέβλωση των κανόνων ανταγωνισμού.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου της Eurobank συνάδει με τους κανόνες κρατικής βοήθειας της ΕΕ. Το πλάνο θα δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα χωρίς να προκαλεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό» αναφέρει η Κομισιόν.
Ο αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια δήλωσε: «Η αναδιάρθρωση της Eurobank είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που εγκρίθηκε σήμερα ενισχύσει τη βιωσιμότητα της τράπεζας και διασφαλίζει ότι θα είναι επαρκώς ισχυρή για να στηρίξει την ανάκαμψη στην Ελλάδα παρέχοντας πιστώσεις στην πραγματική οικονομία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί σε μία σειρά συνολικών μέτρων που καλύπτουν την αναδιάρθρωση τόσο των δραστηριοτήτων της Eurobank όσο και της πιστωτικής πολιτικής του ομίλου.
Στη βάση του σχεδίου, η Κομισιόν έχει εγκρίνει σύμφωνα με τους κανόνες κρατικής βοήθειας της Ε.Ε. την βοήθεια αναδιάρθρωσης που δόθηκε από την Ελλάδα στη Eurobank, συμπεριλαμβανομένης της ανακεφαλαιοποίησής της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το 2012 και το 2013 καθώς και του ρόλου στήριξης στην αύξηση κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η Κομισιόν επίσης ενέκρινε την απόκτηση της Νέας Proton Bank και του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, των οποίων η ενοποίηση με την Eurobank θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα του ομίλου χωρίς στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442