Xριστόφιας κατά Γιούνκερ για την είσοδο της Κύπρου στο Μνημόνιο
Τη λύπη του για τις δηλώσεις Γιούνκερ σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησής του εκφράζει ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. «Λυπάμαι γιατί ένας σημαντικός παράγοντας του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, όπως είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καλός προσωπικός μου φίλος και διαχρονικά φίλος της Κύπρου, καταδέχεται να προσδένεται στο προεκλογικό άρμα του Συναγερμού» αναφέρει ο τέως πρόεδρος.
Τη λύπη του για τις δηλώσεις Γιούνκερ σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησής του εκφράζει ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. «Λυπάμαι γιατί ένας σημαντικός παράγοντας του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, όπως είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καλός προσωπικός μου φίλος και διαχρονικά φίλος της Κύπρου, καταδέχεται να προσδένεται στο προεκλογικό άρμα του Συναγερμού» τονίζει ο τέως πρόεδρος.
Ο κ. Χριστόφιας αναφέρεται στη δήλωση Γιούνκερ: «ως πρόεδρος του Eurogroup μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 είχα προσπαθήσει να πείσω την προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου να δράσει πιο γρήγορα ως προς την υιοθέτηση του προγράμματος που είχε προταθεί από τους διεθνείς δανειστές. Εάν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δράσει έγκαιρα, τότε η Κύπρος θα βρισκόταν σε πολύ διαφορετική θέση και διαφορετικές λύσεις θα είχαν δοθεί».
Και συνεχίζει: «Η αλήθεια είναι ότι ανέμενα από τον κ. Γιούνκερ να βοηθήσει την Κύπρο. Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάτω από την επίδραση της κ. Μέρκελ και των Γερμανών, ακόμα κι όταν εμείς δηλώσαμε τον Νοέμβρη του 2012, ότι καταλήξαμε σε μνημόνιο, ο Ζαν Κλοντ δεν άρθρωσε ούτε λέξη και καμιά βοήθεια δεν πρόσφερε για την υπογραφή εκείνου του μνημονίου.
» Φαίνεται ότι εξυπηρέτησε κι αυτός με τη σιωπή και την απραξία του τους στόχους των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης και ειδικότερα του Συναγερμού. Η αλήθεια είναι ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μπορούσε να βοηθήσει, όμως δεν το έπραξε. Να σκεφτούμε ότι βοήθησε τον ομοϊδεάτη του να υπογράψει το γνωστό καταστροφικό μνημόνιο; Αυτά, για αποκατάσταση της αλήθειας.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου «ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»
- Άνοιξε το σκορ η Γαλλία με πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Ωραιόκαστρο: Νέο μήνυμα από το 112 – «Αν βρίσκεστε στην Ανθούπολη, απομακρυνθείτε προς το γήπεδο της Λητής»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη ο 76χρονος – Επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στην πρόκληση της πυρκαγιάς
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Δύο πυροσβέστες με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα – Μεταφέρθηκαν στο «424»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Κρίσιμη η κατάσταση στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών
