Την αυτονόμηση της ιταλικής φίρμας ως ξεχωριστής εταιρείας, φέρεται να σχεδιάζει ο επικεφαλής του ομίλου Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne στο πλαίσιο του στόχου να ενισχύσει την Alfa Romeo, αναβιώνοντας την πρώτη της αίγλη.

Αν το σενάριο επαληθευτεί η Alfa Romeo θα πάψει να υπάγεται στην Fiat Group Automobiles SpA αποκτώντας ένα καθεστώς όπως η Maserati και η Ferrari που θεωρούνται ξεχωριστές εταιρείες -πάντα υπό τη σκέπη του ομίλου Fiat-Chrysler- και δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα ξεχωριστά.

Υπενθυμίζεται ότι η Fiat Group Automobiles SpA στην παρούσα μορφή της, μαζί με την Alfa Romeo, περιλαμβάνει επίσης τις φίρμες Fiat, Lancia, Abarth και Fiat Professional.

Η τελική απόφαση αυτονόμησης της Alfa Romeo αναμένεται να ανακοινωθεί στις 6 Μαΐου 2014 οπότε και ο Sergio Marchionne θα παρουσιάσει τη νέα στρατηγική του ομίλου Fiat-Chrysler.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή στο εταιρικό καθεστώς της Alfa Romeo θα σημάνει και άλλες, ουσιαστικότερες -για τα μοντέλα της- διαφοροποιήσεις, όπως κινητήρες με προέλευση την Ferrari τόσο για το νέο πισωκίνητο sedan της αλλά και για τα νέα SUV και crossover που ετοιμάζουν στην φίρμα.

auto.in.gr