Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ν.Κορέα: Ελλείψεις ασφάλειας σε αδελφό πλοίο του βυθισμένου Sewol

Ν.Κορέα: Ελλείψεις ασφάλειας σε αδελφό πλοίο του βυθισμένου Sewol

Το μακάβριο έργο των συνεργείων στο ναυάγιο του νοτιοκορεατικού Sewol συνεχίζεται για τον εντοπισμό όλων των επιβαίνοντων που αγνοούνται -και πλέον θεωρούνται νεκροί- την ώρα που οι αρχές της χώρας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την πλοιοκτήτρια εταιρεία και η χώρα εμφανίζεται εξοργισμένη με το πλήρωμα. Σε έλεγχο μάλιστα που έγινε σε άλλο πλοίο της εταιρείας διαπιστώθηκαν ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας.

Το μακάβριο έργο των συνεργείων στο ναυάγιο του νοτιοκορεατικού Sewol συνεχίζεται για τον εντοπισμό όλων των επιβαινόντων που αγνοούνται -και πλέον θεωρούνται νεκροί- την ώρα που οι αρχές της χώρας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την πλοιοκτήτρια εταιρεία και η χώρα εμφανίζεται εξοργισμένη με το πλήρωμα.

Σε έλεγχο μάλιστα που έγινε σε άλλο πλοίο της εταιρείας διαπιστώθηκαν ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας. Σύμφωνα με το Reuters, νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι ανέφεραν την Παρασκευή ότι οι σωσίβιες λέμβοι και οι ολισθητήρες διαφυγής στο δεύτερο πλοίο δεν λειτουργούσαν σωστά.

Το πλοίο Sewol βυθίστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα αίτια για την τραγωδία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον σε 181 ανθρώπους κυρίως εφήβους, οφείλεται στον συνδυασμό ανθρώπινου λάθους και μηχανικής βλάβης.

Οι ερευνητές πραγματοποιούν ελέγχους σε ένα ακόμα πλοίο που ανήκει στην εταιρεία Chonghaejin Marine Co.

Εκατόν εβδομήντα τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα, εκ των συνολικά 476, διασώθηκαν όταν βυθίστηκε το πλοίο στις 16 Απριλίου. Τα περισσότερα μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί -και έντεκα από αυτούς έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα.

Η ίδια η επιχείρηση στο ναυάγιο βρίσκεται σε ευαίσθητο σημείο. Τα συνεργεία αποφασίζουν πότε θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τους γερανούς που έχουν μεταφερθεί στο σημείο για να σηκώσουν τμήμα του πλοίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024