Υπεύθυνη στάση στο θέμα της Θράκης ζητεί ο υπουργός Εξωτερικών
«H Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σύμφωνα με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη της Λωζάννης, το διεθνές δίκαιο και τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά στάνταρτς» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«H Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σύμφωνα με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη της Λωζάννης, το διεθνές δίκαιο και τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά στάνταρτς» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σχολιάζοντας την υπόθεση αποπομπής από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Σεμπιχά Σουλεϊμάν, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τονίζεται ότι οι μουσουλμάνοι είναι έλληνες πολίτες απόλυτα ισότιμοι, που απολαμβάνουν πλήρως όλα τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών.
» Η διαχείριση αυτών των θεμάτων από τα πολιτικά κόμματα πρέπει να γίνονται όχι μικροκομματικά, αλλά δημοκρατικά και εθνικώς υπεύθυνα. Για τους χειρισμούς χρειάζεται γνώση, ωριμότητα και συνείδηση» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο
- Ο τελευταίος που είδε ζωντανό και μίλησε με τον Αλέκο Δασκαλάκη πριν τη μοιραία διαδρομή – Νέες πληροφορίες στο φως


