Τσακαλώτος: Το πλεόνασμα δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους
Το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε το 2013 στο 75% του ΑΕΠ και το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λείνει το πρόβλημα της βιωσιμότητάς του, δηλώνει ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τονίζει μάλιστα ότι «αυτοί οι "άθλοι" οικοδομήθηκαν πάνω σε απίστευτες θυσίες του ελληνικού λαού και την κατάρρευση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού».
Το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε το 2013 στο 75% του ΑΕΠ και το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λείνει το πρόβλημα της βιωσιμότητάς του, δηλώνει ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο κ. Τσακαλώτος αμφισβητεί ότι υπάρχει επιτυχία, επισημαίνοντας ότι πρέπει η χώρα να παρουσιάσει πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ φέτος και 9 δισ. ευρώ το 2016.
Τονίζει μάλιστα ότι «αυτοί οι “άθλοι” οικοδομήθηκαν και θα συνεχίσουν να στηρίζονται πάνω σε απίστευτες θυσίες του ελληνικού λαού και την κατάρρευση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού».
Συγχρόνως, προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «τα συνεχόμενα πλεονάσματα σημαίνουν ότι μια φτωχή χώρα θα μεταφέρει διαρκώς πόρους στις πλουσιότερες, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο στο ελάχιστο τα διαθέσιμα ποσά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ενεργειακή κρίση: Τι άλλαξε σε σχέση με το 2022 και γιατί η Ελλάδα δεν μείωσε τον ΕΦΚ
- Διέταξε το κλείσιμο φιλελεύθερου πανεπιστημίου ο Ερντογάν – Το μέλλον των φοιτητών του İstanbul Bilgi
- Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν: Ο μεγάλος τελικός του UEFA Champions League στο MEGA
- Το Kaizen Foundation συμπληρώνει δύο χρόνια κοινωφελούς δράσης σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Η Τουρκία και το δικό της μακρύ «1968»
- Super League: Την Τετάρτη (27/5) στο ΔΣ οι προτάσεις για Goal Line Cameras και για αναδιάρθρωση
- ΑΑΔΕ: Εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίου καυσίμων – Κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα και 293.000 λίτρα υγραερίου
- Global Sumud Flotilla: Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και σεξουαλική βία – Σοκαριστικές φωτογραφίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442