Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της τουρίστριας που τραυματίστηκε από βαρελότο
Παραμένει σε κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της 51χρονης αμερικανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε το βράδυ του Μγεάλου Σαββάτου από βαρελότο στην Οία της Σαντορίνης. «Προσευχηθείτε για την γυναίκα μου» δήλωσε ο επίσης τραυματίας σύζυγός της.
Παραμένει σε κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της 51χρονης αμερικανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε το βράδυ του Μγεάλου Σαββάτου από βαρελότο στην Οία της Σαντορίνης. «Προσευχηθείτε για την γυναίκα μου» δήλωσε ο επίσης τραυματίας σύζυγός της.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Cretapost, η γυναίκα έχει υποστεί ρήξη παχέος εντέρου, με διάτρηση και περιτονίτιδα και για το λόγο αυτό έχει υποβληθεί σε επέμβαση, που κρίθηκε επιτυχής.
Η κατάστασή της πάντως θεωρείται σοβαρή καθώς ακόμα δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, ενώ παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.
Ο χειρουργός που την επιβλέπει, Μανούσος Χριστοδουλάκης, ήταν αποκαλυπτικός, όσον αφορά στα τραύματα της γυναίκας: «Αυτό που την χτύπησε ήταν τόσο ισχυρό, που τρύπησε το γλουτό της, τη μέση και θραύσματα έφτασαν να διαπεράσουν μέχρι και το παχύ έντερο. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους τραυματισμούς.»
Εκτός από την 51χρονη, στο Βενιζέλειο διακομίστηκαν άλλα τρία άτομα (μία γυναίκα 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών, υπήκοοι ΗΠΑ, καθώς και ένας 50χρονος Έλληνας), οι οποίοι νοσηλεύονται με εγκαύματα κυρίως στα πόδια.
Οι υπόλοιποι τέσσερις ελαφρά τραυματίες -ένας 23χρονος Έλληνας και δύο Κύπριοι, ηλικίας 24 και 27 ετών- μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας στην Οία και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψαν στον τόπο διαμονής τους.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και στα σπίτια ορισμένων από τους συλληφθέντες.
Όσο για το αν το τραγικό περιστατικό θα επηρεάσει την πορεία του τουρισμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Ευάγγελος Φύτρος, δήλωσε στα Νέα: «Οι κρατήσεις για τη φετινή σεζόν έχουν ήδη ολοκληρωθεί και έως τις 10 Μαΐου, που θα έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια τσάρτερ, το νησί θα είναι γεμάτο.
» Οι ξένοι δεν έχουν μάθει ακόμα το περιστατικό. Ωστόσο, επειδή θα το πληροφορηθούν, είναι πολύ πιθανό το επόμενο Πάσχα κάποιοι ξένοι επισκέπτες να σκεφτούν σοβαρά εάν θα έρθουν στη Σαντορίνη.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΟΚ – Βέστερλο 4-0: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο με «Ντέλια» και Καμαρά
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-128x85.webp)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)














![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442