Την Πέμπτη αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα η άτυπη συνάντηση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού αποτελεί προπαρασκευαστική επιτροπή του Ecofin σε θέματα που σχετίζονται με τον κοινοτικό προϋπολογισμό και έχει ως αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, την κατάρτιση και την εκτέλεσή του αλλά και την επεξεργασία της δημοσιονομικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα απευθύνει χαιρετισμό στους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Προϋπολογισμού, ενώ θα αναφερθεί και στα θέμα της ημερησίας διάταξης που αφορούν στη μείωση της ανεργίας των νέων, στον προγραμματισμό των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων των αποκεντρωμένων οργανισμών κατά την περίοδο 2014-2020, αλλά και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Σημειώνεται πως ο κ. Σταϊκούρας έχει επανειλημμένως ζητήσει τους τελευταίους μήνες ο δεύτερος προϋπολογισμός της ΕΕ για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020 να κινηθεί με ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανάπτυξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ