Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Cosmote: Ρεκόρ κίνησης data το Πάσχα

Αύξηση ρεκόρ, κατά 78% σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε στη χρήση δεδομένων στο δίκτυο της COSMOTE την περίοδο των εορτών του Πάσχα, γεγονός που αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη σημασία του κινητού internet για την επικοινωνία. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση τη εταιρεία, το τετραήμερο του Πάσχα (Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα): • Το κινητό […]

Αύξηση ρεκόρ, κατά 78% σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε στη χρήση δεδομένων στο δίκτυο της COSMOTE την περίοδο των εορτών του Πάσχα, γεγονός που αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη σημασία του κινητού internet για την επικοινωνία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση τη εταιρεία, το τετραήμερο του Πάσχα (Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα):
• Το κινητό ευρυζωνικό δίκτυο της COSMOTE, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, διαχειρίστηκε όγκο δεδομένων που ξεπέρασε τα 150 TeraBytes, αυξημένο κατά 78% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
• Η χρήση δεδομένων μέσω δικτύου 4G αυξήθηκε κατά περισσότερο από 500%, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη χρήση του mobile broadband, αλλά και τη συνεχή, ταχύτατη επέκταση του δικτύου 4ης γενιάς της COSMOTE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης πραγματοποιήθηκε εκτός Αθηνών. Ενδεικτικά, η χρήση δεδομένων υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι στην πόλη της Θεσσαλονίκης (+137%), στο Ηράκλειο Κρήτης (+133%), στο Ρέθυμνο (+126%), στην Ορεινή Αρκαδία (+118%) και τη Φλώρινα (+117%), αλλά και στη Λέσβο (+106%) και την Κέρκυρα (+103%).

Τεράστια ήταν η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο 4G στο Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά Άνδρος, Τήνος, Μύκονος και Σύρος, η Ορεινή Κορινθία, η Μεσσηνία και το Ναύπλιο.

Και την περίοδο του Πάσχα, οι καταναλωτές επέλεξαν να επικοινωνήσουν με:
• Το δίκτυο που παρέχει υπερυψηλές ταχύτητες για mobile internet, σύμφωνα με μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως.
• Το δίκτυο με τη μεγαλύτερη κάλυψη. Η πληθυσμιακή κάλυψη 2G και 3G της COSMOTE ξεπερνάει πανελλαδικά το 99,8% και 98% αντίστοιχα, ενώ η κάλυψη 4G της COSMOTE αγγίζει το 60%, τουλάχιστον υπερδιπλάσια από τον ανταγωνισμό.
• Το μόνο δίκτυο κινητής με φωνή υψηλής ευκρίνειας HD Voice χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
• Την εταιρεία με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα σε δίκτυο και υποδομές κινητής, που ανέρχονται σε σχεδόν 1 δισ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024