Με νέα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά χαρακτηριστικά θα συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία το MINI Countryman, η ανανεωμένη εκδοχή του οποίου πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Οι ουσιαστικότερες σχεδιαστικές αλλαγές εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος, όπου ξεχωρίζουν οι νέοι προβολείς με τα ενσωματωμένα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.

Περισσότερες επιλογές προσφέρει η παλέτα χρωμάτων για τις εξωτερικές επιφάνειες του αμαξώματος, το χαμηλότερο βάρος είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των ανασχεδιασμένων ζαντών αλουμινίου, ενώ εντύπωση προκαλούν και οι τεχνολογίας LED προβολείς ομίχλης.

Αντίστοιχες αναβαθμίσεις έχει δεχτεί και το εσωτερικό, με σκοπό τη βελτίωση της άνεσης, της ασφάλειας αλλά και της… διασκέδασης, καθώς από τα νέα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δεν λείπουν οι εφαρμογές που έχουν σκοπό την… αναψυχή των επιβατών.

Η αύξηση της ισχύος του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων που εφοδιάζει την έκδοση Cooper S αποτελεί τη σημαντικότερη διαφοροποίηση στις τεχνικές προδιαγραφές του ανανεωμένου Countryman.

Αναλυτικότερα, το Countryman Cooper S θα αποδίδει, πλέον, 190 ίππους και 240 Nm ροπής, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Η διάθεση του ανανεωμένου Countryman στις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις βενζίνης και diesel πρόκειται να ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο το προσεχές καλοκαίρι.

auto.in.gr