Porsche 911 GT3 RS 2015: Η μοναξιά της κορυφής
Με περισσότερους από 500 ίππους και το βγαλμένο από τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού body kit, η Porsche 911 GT3 RS αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία ένα από τα κορυφαία sportscars του πλανήτη.
Την κορυφαία έκδοση παραγωγής της σημερινής 911 εξελίσσει στην πίστα του Nurburgring η Porsche, θέλοντας πολύ γρήγορα να γυρίσει σελίδα μετά τα περιστατικά… αυτανάφλεξης που οδήγησαν στην αναστολή της παραγωγής της… συμβατικής GT3.
Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, η υπό εξέλιξη GT3 RS πρόκειται να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις αγωνιστικών προδιαγραφών 911 και σε εκείνες τις εκδόσεις του αυτοκινήτου που η γερμανική φίρμα διαθέτει στους κοινούς θνητούς.
Τις απαραίτητες συστάσεις αναλαμβάνουν τα εντυπωσιακά σε μέγεθος αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία αυξάνουν έως και κατά 50% τις αεροδυναμικές δυνάμεις που ασκούνται στον πίσω, κατά κύριο λόγο, άξονα.
Κάτω από το καπό, ο εξακύλινδρος boxer κινητήρα των 3,8 λίτρων θα αυξήσει περαιτέρω την ισχύ του, αποδίδοντας περισσότερους από 500 ίππους, ενώ τη θέση του μηχανικού κιβωτίου των έξι σχέσεων θα πάρει το ειδικά τροποποιημένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η νέα Porsche 911 GT3 RS αναμένεται να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Αντιθέτως, σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση πάντα με τη συμβατική 911 GT3, πρόκειται να κυμανθεί η μέγιστη ταχύτητα, εξαιτίας της διαφορετικής κλιμάκωσης του κιβωτίου ταχυτήτων και των μεγαλύτερων, συγκριτικά, αεροδυναμικών αντιστάσεων.
AUTOMEDIA
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442