Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Audi RS3, καθώς η απόφαση της γερμανικής φίρμας είναι να φέρει νωρίτερα την κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου hatchback στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Το υπό εξέλιξη RS3 εντοπίστηκε έξω από τη θρυλική πίστα του Nurburgring, διαθέτοντας όλα εκείνα τα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που θα συνοδεύσουν και την έκδοση παραγωγής.

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του κρύβεται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης των 2,5 λίτρων, η ισχύς του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα σημερινά επίπεδα των 340 ίππων.

Βελτιώσεις θα δεχτεί και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, όπως άλλωστε και το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Πάντως, οι προσπάθειες των Γερμανών εστιάζονται στην αναβάθμισης της οδικής συμπεριφοράς του RS3 και ειδικότερα στον περιορισμό του φαινομένου της υποστροφής, καθώς σε αυτό το επίπεδο το κορυφαίο A3 παραγωγής εξακολουθεί να υστερεί απέναντι στις προτάσεις του ανταγωνισμού.

AUTOMEDIA