Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελαφρύτερο και ισχυρότερο το νέο Mazda MX-5

Ελαφρύτερο και ισχυρότερο το νέο Mazda MX-5

Έως και 100 κιλά πρόκειται να περιοριστεί το βάρος του νέου Mazda MX-5, την ίδια στιγμή που το δημοφιλές roadster θα πλαισιώσουν ισχυρότεροι κινητήρες βενζίνης.

Τα βασικά «συστατικά» της τέταρτης, κατά σειρά, γενιάς του MX-5 αποκάλυψε η Mazda στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Το δημοφιλές, εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, roadster πρόκειται να βασιστεί σε ένα νέο, ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο πλαίσιο, το οποίο η ιαπωνική φίρμα το τοποθετεί κάτω από την «ομπρέλα» των τεχνολογιών SKYACTIV.

O περιορισμός του βάρους έως και 100 κιλά, σε σχέση με τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου, αποτελεί το σημαντικότερο πλεονέκτημα που προκύπτει από το SKYACTIV-CHASSIS, χωρίς ωστόσο να είναι και το μοναδικό.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες η τέταρτη γενιά του MX-5 θα είναι εκείνη με το χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ η τοποθέτηση του κινητήρα στον διαμήκη άξονα, σε συνδυασμό με τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, θα εξασφαλίσει την άριστη κατανομή του φορτίου.

Η βελτιωμένη ακαμψία αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό του νέου πλαισίου της Mazda, που εκτός των άλλων υπόσχεται και μεγαλύτερη προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Mazda MX-5 πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, πριν την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024