Η καναδική Fairfax βασικός επενδυτής στην ΑΜΚ της Eurobank
Μετά την εξαγορά της Praktiker Hellas από την Fairfax Financial Holdings, γνωστή στην Ελλάδα από την απόκτηση του 42% της Eurobank Properties, η ίδια αναμένεται να ανακηρυχθεί βασικός επενδυτής της Eurobank, με 1,3 δισ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.
Μετά την εξαγορά της Praktiker Hellas από την Fairfax Financial Holdings, γνωστή στην Ελλάδα από την απόκτηση του 42% της Eurobank Properties και του 5% της Μυτιληναίος, αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες η εταιρεία θα ανακηρυχθεί ως βασικός επενδυτής της Eurobank, καθώς θα επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.
Το όνομα της Fairfax είχε εμφανιστεί στην ελληνική αγορά με την απόκτηση από τη Eurobank Properties μιας εταιρείας ακινήτων στην οποία ήταν μισθωμένα καταστήματα της Praktiker και στη συνέχεια από την εξαγορά της ίδιας της εταιρείας.
Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφασίστηκε η ΑΜΚ κατά 2,863 δισ. ευρώ. Η διοίκηση θα ανοίξει βιβλίο προσφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την άντληση του 10% και του 90% της επιθυμητής κεφαλαιακής ενίσχυσης αντίστοιχα.
Ως εκ τούτου το πλάνο κεφαλαικής ενίσχυσης της τράπεζας θα περιλαμβάνει εκτός από την αύξηση και ενέργειες εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κηφισιά: Οδηγός μηχανής πετά πέτρες σε γυναίκες – Μία σοβαρά τραυματίας
- Social media: Η «τρέλα» στη Βόρεια Ευρώπη – Ο χάρτης των χρηστών και οι μεγάλες διαφορές ανά χώρα
- «Ανεβαίνουν» τα ασφάλιστρα για επίδοξους δολοφόνους στις ΗΠΑ
- Σκάνδαλα στο Met Gala: Γυμνός εισβολέας, επικός τσακωμός, καπνισμένες τουαλέτες και μια ασεβής Καρντάσιαν
- Ρώμη: Δύσβατος ο δρόμος της Σάκκαρη
- Γαλλία: Η φορολόγηση των επιχειρήσεων διχάζει την Ακροδεξιά


