Με κλήρωση οι 15 υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ
Με σύνθημα «Όχι στην Ευρώπη των τραπεζών - Ναι στην Ευρώπη των Λαών» πραγματοποιήθηκε τη Μ.Δευτέρα η εκδήλωση παρουσίασης των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, 15 εκ των οποίων προέκυψαν με κλήρωση κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την κατάθεση βιογραφικών μέσω του Διαδικτύου. Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο βουλευτής Νότης Μαριάς και ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις.
Με σύνθημα «Όχι στην Ευρώπη των τραπεζών – Ναι στην Ευρώπη των Λαών» πραγματοποιήθηκε τη Μ.Δευτέρα η εκδήλωση παρουσίασης των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, 15 εκ των οποίων προέκυψαν με κλήρωση κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την κατάθεση βιογραφικών μέσω του Διαδικτύου.
Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο βουλευτής Ηρακλείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο οποίος παραιτείται στις 9 Μαΐου από τη βουλευτική του έδρα, ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις, ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης και η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ η οποία είχε προβεί σε καταγγελίες περί «διόγκωσης του ελλείμματος» στο τέλος του 2009.
Σημειώνεται ότι τον Νότη Μαριά θα αντικαταστήσει ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού στο Ηράκλειο, Κώστας Δαμαβολίτης.
Αρχικά επελέγησαν 27 υποψήφιοι με βάση τις σπουδές, την εμπειρία και τη γεωγραφική κατανομή, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλήρωση 15 στελεχών από αυτούς που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι οποίοι συνολικά ήταν 580.
Πραγματοποιήθηκαν τρεις κληρώσεις, από τις οποίες βγήκαν πέντε άνδρες υποψήφιοι, πέντε γυναίκες και πέντε στελέχη του κόμματος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην εισήγησή του χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη σημερινή εκδήλωση επιλογής υποψηφίων ευρωβουλευτών και τόνισε ότι το κόμμα του αγωνίζεται για μια Ευρώπη των οραματιστών και όχι των κερδοσκόπων.
Επιτέθηκε στα άκρα, λέγοντας ότι μόνος τους στόχος είναι «η αντιπαράθεση των όπλων, η βία και το αίμα» και -σύμφωνα με τον ίδιο- «τα συντηρούν αυτοί που θέλουν να κάνουν τους διαμεσολαβητές» ενώ τάχθηκε κατά της «ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης».
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι οι εξής:
Φωτεινή Αθανασοπούλου
Γιώτα Αποστολάτου
Πέτρος Αρβανίτης (κατέθεσε βιογραφικό μέσω facebook, δύο μεταπτυχιακά στο London School of Economics)
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας