Επεισόδια με τραυματίες σε φαβέλα γύρω από το Μαρακανά
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν την Παρασκευή στο Ρίο ντε Ζανέιρο σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων μιας φαβέλας που απέχει λιγότερο από 6 χιλιόμετρα από το στάδιο Μαρακανά, όπου θα διεξαχθεί σε τρεις μήνες ο τελικός του Μουντιάλ. Ένας κάτοικος της φαβέλας υποστήριξε ότι τρία παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, όμως οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν αυτήν την πληροφορία.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν την Παρασκευή στο Ρίο ντε Ζανέιρο σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων μιας φαβέλας που απέχει λιγότερο από 6 χιλιόμετρα από το στάδιο Μαρακανά, όπου θα διεξαχθεί σε τρεις μήνες ο τελικός του Μουντιάλ.
Ένας κάτοικος της φαβέλας υποστήριξε ότι τρία παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, όμως οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν αυτήν την πληροφορία.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κλαούντιο Κόστα είπε ότι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δύο παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο επειδή εισέπνευσαν καπνούς από τις πολλές φωτιές που είχαν ανάψει οι κάτοικοι.
Η παραγκούπολη αυτή δημιουργήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν περίπου 6.000 οικογένειες κατέλαβαν ένα κενό οικόπεδο που ανήκει στην τηλεφωνική εταιρεία Oi.
Πριν από μία εβδομάδα, δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνση των καταληψιών και την επιστροφή του οικοπέδου στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Αυτήν την εντολή εφάρμοζαν σήμερα οι αστυνομικοί τους οποίους κατηγορούν οι κάτοικοι ότι έκαναν χρήση δυσανάλογης βίας, καθώς εκτόξευαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες.
Από την πλευρά τους οι καταληψίες πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και πυρπόλησαν ένα περιπολικό, τέσσερα λεωφορεία και δύο φορτηγά, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.
Και όλα αυτά 62 ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, όπου η Βραζιλία θα πρέπει να αποτελεί τον πιο ασφαλή τουριστικό προορισμό του κόσμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πανσερραϊκός: Τα θαύματα της Άνοιξης
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η εμμονή των αφεντικών με το ChatGPT οδηγεί σε παράκρουση τους υπαλλήλους
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση της 16χρονης – Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός, θέμα ωρών η σύλληψή του




