Το ασυνήθιστο πρόβλημα του… υποπληθυσμού αντιμετωπίζουν οι ολλανδικές φυλακές
Το σωφρονιστικό σύστημα της Ολλανδίας βρίσκεται προ ενός παράδοξου και ασυνήθιστου προβλήματος: Ο αριθμός των κρατουμένων έχει φτάσει στο ναδίρ του, πέφτοντας κατακόρυφα από το 2008 και φτάνοντας πλέον να είναι μικρότερος ακόμη και από εκείνο των δεσμοφυλάκων. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι «εξετάζει τους λόγους της μείωσης», ενώ πρόκειται να προχωρήσει σε κλείσιμο φυλακών και απολύσεις φρουρών.
Το σωφρονιστικό σύστημα της Ολλανδίας βρίσκεται προ ενός παράδοξου και ασυνήθιστου προβλήματος: Ο αριθμός των κρατουμένων έχει φτάσει στο ναδίρ του, πέφτοντας κατακόρυφα από το 2008 και φτάνοντας πλέον να είναι μικρότερος ακόμη και από εκείνο των δεσμοφυλάκων.
Την Παρασκευή, το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.
Πλέον, έχουν μείνει 9.710 κρατούμενοι στις ολλανδικές φυλακές, με τους δεσμοφύλακες να αριθμούν τους 9.914 -η πρώτη φορά που οι δεύτεροι είναι περισσότεροι από τους πρώτους.
Στους κρατούμενους συνυπολογίζονται μάλιστα και 650 Βέλγοι που «φιλοξενούνται» στις ολλανδικές φυλακές, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις Βρυξέλλες. Συγκριτικά, πριν από πέντε χρόνια, οι κρατούμενοι έφταναν περίπου τους 15.000.
Η κυβέρνηση αναφέρει ότι «εξετάζει τους λόγους της μείωσης», ενώ πρόκειται να προχωρήσει σε κλείσιμο φυλακών και απολύσεις φρουρών. Τους τελευταίους μήνες είχαν ήδη προαναγγελθεί απολύσεις 3.500 στελεχών στο σωφρονιστικό σύστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442