Κλειστά την Τετάρτη τα φαρμακεία στην Αττική, προσωπικό ασφάλειας στα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου.
Με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανακοίνωσε ότι καλύπτει όσους Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας «στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας» η οποία όπως αναφέρει «θέτει στο περιθώριο μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε μαρασμό και αποσύνθεση ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους κατοίκους της χώρας». Προσθέτει ότι, εάν αυτή η πολιτική δεν σταματήσει, η κοινωνία «η οποία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, θα οδηγηθεί στο τέλμα και την καταστροφή».
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) απαιτεί να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας, να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία που, όπως αναφέρει, «κινδυνεύουν, τον επόμενο μήνα, να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά».
Την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων των οδηγών των νοσοκομείων ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσθέτοντας ότι αγωνίζεται «για Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442