ΙΣΑ: Στον αέρα νοσοκομεία αιχμής, λόγω διαθεσιμότητας 350 γιατρών
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί στα νοσοκομεία η διαθεσιμότητα 350 γιατρών, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ). Όπως καταγγέλλει το προεδρείο του Συλλόγου, η διαθεσιμότητα των γιατρών που στελέχωναν τα πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ τινάζει στον αέρα τη λειτουργία νοσοκομείων αιχμής με «τα μεγάλα θύματα να είναι οι ογκολογικοί ασθενείς».
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί στα νοσοκομεία η διαθεσιμότητα 350 γιατρών, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).
Όπως καταγγέλλει το προεδρείο του Συλλόγου, η διαθεσιμότητα των γιατρών που στελέχωναν τα πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ τινάζει στον αέρα τη λειτουργία νοσοκομείων αιχμής με «τα μεγάλα θύματα να είναι οι ογκολογικοί ασθενείς».
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ήδη το ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων «βγήκε από τις εφημερίες, αφού περισσότεροι από 80 γιατροί του νοσοκομείου, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα».
«Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο Άγιος Σάββας λόγω της υπαγωγής σε διαθεσιμότητα δεκάδων γιατρών, οι οποίοι στελέχωναν καίριες κλινικές του νοσοκομείου».
Το αποτέλεσμα είναι «ο χρόνος αναμονής, για χειρουργεία και θεραπείες ν αυξηθεί δραματικά, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών».
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, σοβαρά κενά έχουν δημιουργηθεί στη στελέχωση κλινικών στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Έλενα Βενιζέλου κ.ά.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής