WSJ: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν είναι πρόωρη ή βιαστική
Δημοσίευμα με τίτλο, «η Ελλάδα πλησιέστερα στην ανάσταση των αγορών ομολόγων» φιλοξενεί σήμερα, Δευτέρα, η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδα Wall Street Journal. Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους δεν είναι πρόωρη και βιαστική μια επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, καθώς η έκδοση ομολόγου, στη σωστή τιμή και υπό λογικές παραχωρήσεις, αναμένεται ότι θα πάει καλά.
Δημοσίευμα με τίτλο, «η Ελλάδα πλησιέστερα στην ανάσταση των αγορών ομολόγων» φιλοξενεί σήμερα Δευτέρα η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδα Wall Street Journal.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι δύο χρόνια πριν η Ελλάδα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της για να αποφύγει την χρεοκοπία και πως σήμερα, όμως, είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων.
Ακόμη, στο δημοσίευμα φιλοξενούνται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους δεν είναι πρόωρη και βιαστική μια επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, καθώς η έκδοση ομολόγου, στη σωστή τιμή και υπό λογικές παραχωρήσεις, αναμένεται ότι θα πάει καλά.
Σύμφωνα με άλλους αναλυτές που επικαλείται το δημοσίευμα είναι πολύ δύσκολο να επιχειρηματολογήσει κανείς περί της βιωσιμότητας των επιπέδων του ελληνικού χρέους, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους οφείλεται σε πηγές με μακρές ημερομηνίες λήξης και αξιοσημείωτες περιόδους πληρωμής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε πτήση – Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
- «Προτάσεις και από την Ελλάδα για τον Τζόουνς-Γκαρσία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442