Συνεχίζεται η υποχώρηση της απόδοσης των 10ετών ελληνικών ομολόγων
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο τετραετίας, στο 6,12%, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα ισχυρότερα μηνύματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να ξεκινήσει φέτος αγορές στοιχείων ενεργητικού για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 6,12%
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο τετραετίας, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα ισχυρότερα μηνύματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να ξεκινήσει φέτος αγορές στοιχείων ενεργητικού για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 6,12%. Την περασμένη εβδομάδα, η απόδοση των τίτλων αυτών μειώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης (μισή ποσοστιαία μονάδα), καθώς η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την έκδοση 5ετών ομολόγων, η οποία θα μπορούσε να γίνει ακόμη και αυτή την εβδομάδα, σηματοδοτώντας την επιστροφή της χώρας στην αγορά.
Οι επενδυτές αγνόησαν την αναβολή της ανακοίνωσης από τον οίκο Moody’s, ο οποίος αναμενόταν την Παρασκευή να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας. Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς ανέμεναν από τον Moody’s να αναβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο κατά δύο βαθμίδες από την κατηγορία Caa3, η οποία είναι εννέα βαθμίδες χαμηλότερα από την κατηγορία της επενδυτικής διαβάθμισης.
Οι οίκοι Standard & Poor’s και Fitch κατατάσσουν την Ελλάδα έξι βαθμίδες χαμηλότερα από την κατηγορία της επενδυτικής διαβάθμισης.
Η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα παρέμεινε άθικτη σε μία σε γενικές γραμμές ανοδική αγορά, καθώς ένα δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας την Παρασκευή ενίσχυσε την πιθανότητα νομισματικής στήριξης από την ΕΚΤ με την αγορά ομολόγων.
Οι αποδόσεις των ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης είχαν ως επί το πλείστον πτωτική τάση και οι 10ετείς ιταλικοί τίτλοι σημείωσαν χαμηλό επίπεδο- ρεκόρ 3,15%, λόγω των εκτιμήσεων για μία πιθανή πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442