Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση Νοβότνι για  αγορά τιτλοποιημένων επιχειρηματικών δανείων από την ΕΚΤ

Πρόταση Νοβότνι για αγορά τιτλοποιημένων επιχειρηματικών δανείων από την ΕΚΤ

Την εκτίμηση ότι η παρέμβαση της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού στη ευρωζώνη θα πρέπει να γίνει με τρόπο συμβατό με τις πρακτικές της αγοράς εξέφρασε ο Έβ.Νοβότνι, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τάχθηκε υπέρ της αγοράς τιτλοποιημένων επιχειρηματικών δανείων από την ΕΚΤ, λέγοντας πως έτσι θα παρασχεθεί απευθείας στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Νοβότνι δήλωσε ακόμη ότι δεν αποκλείει τη χρήση άλλων μέτρων, όπως η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ σε αρνητικό έδαφος.

Την εκτίμηση ότι η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ θα πρέπει να γίνει με τρόπο συμβατό με τις πρακτικές της αγοράς εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο Έβαλντ Νοβότνι, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου, τάχθηκε υπέρ της αγοράς τιτλοποιημένων επιχειρηματικών δανείων από την ΕΚΤ, λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο θα παρασχεθεί απευθείας στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Νοβότνι δήλωσε ακόμη ότι η προτίμησή του στην μέθοδο αυτή δεν αποκλείει τη χρήση άλλων μέτρων νομισματικής πολιτικής, όπως η μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε αρνητικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την παρελθούσα Πέμπτη πως προτίθεται να αναλάβει δράση για να αντιμετωπίσει τη μείωση του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ (βρέθηκε στο 0,5% το Μάρτιο).

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ομοφώνως δεσμεύεται να υιοθετήσει ποσοτική χαλάρωση έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο παρατεταμένου χαμηλού πληθωρισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024