Διάλογος με τους Παλαιστίνιους, αλλά «όχι πάση θυσία» λέει το Ισραήλ
Επαναλαμβάνοντας μεν ότι το Ισραήλ είναι «πρόθυμο να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους», ο πρωθυπουργός της χώρας Μπεντζαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν προέρχεται «πάση θυσία» στο διάλογο, για τη συνέχιση του οποίου πιέζει η Ουάσινγκτον, που έχει λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής. Απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Ισραήλ για επαφές με τις δύο πλευρές.
Επαναλαμβάνοντας μεν ότι το Ισραήλ είναι «πρόθυμο να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους», ο πρωθυπουργός της χώρας Μπεντζαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν προέρχεται «πάση θυσία» στο διάλογο, για τη συνέχιση του οποίου πιέζει η Ουάσινγκτον, που έχει λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής.
Σε μία προσπάθεια να διασωθούν οι συνομιλίες, ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρτιν Ιντίκ έχει την Κυριακή προγραμματισμένες συναντήσεις στο Ισραήλ με τους επικεφαλής των δύο διαπραγματευτικών ομάδων.
Στα πρώτα του σχόλια μετά την εικόνα ραγδαίας επιδείνωσης τις τελευταίες ημέρες, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε την Κυριακή μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο πως το «είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις, αλλά όχι με κάθε κόστος».
Ο Νετανιάχου, μιλώντας μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο, προειδοποίησε επίσης ότι το Ισραήλ θα απαντήσει λαμβάνοντας μέτρα, αν οι Παλαιστίνιοι προχωρήσουν σε μονομερείς κινήσεις για την αναγνώριση ενός κράτους.
«Από την πλευρά μας θα απαντήσουμε με μονομερή μέτρα σε οποιαδήποτε μονομερή μέτρα λάβουν εκείνοι (οι Παλαιστίνιοι)», υπογράμμισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
- Ο Οκέκε παραμένει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442