Εξομαλύνεται η κατάσταση στα γερμανικά αεροδρόμια
Αποκαθίσταται η εναέρια κυκλοφορία στη Γερμανία, μετά τη λήξη της τριήμερης απεργίας των πιλότων της Lufthansa, η οποία προκάλεσε την ακύρωση σχεδόν 4.000 πτήσεων. Η εταιρία προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν 1.800 πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περίπου 40 πτήσεις δεν θα γίνουν «για επιχειρησιακούς λόγους».
Αποκαθίσταται η εναέρια κυκλοφορία στη Γερμανία, μετά τη λήξη της τριήμερης απεργίας των πιλότων της Lufthansa, η οποία προκάλεσε την ακύρωση σχεδόν 4.000 πτήσεων.
Λίγο μετά τις 06:00 (ώρα Ελλάδας) άρχισαν οι πρώτες προσγειώσεις αεροσκαφών, δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa. Η εταιρία προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν 1.800 πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περίπου 40 πτήσεις δεν θα γίνουν «για επιχειρησιακούς λόγους».
Κανονικά τα δρομολόγια των αεροπλάνων και για τη θυγατρική της Lufthansa, την εταιρία Germanwings.
Κοσμοσυρροή επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με την εταιρεία Fraport που το διαχειρίζεται να δηλώνει «πολύ καλά προετοιμασμένη» για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Το συνδικάτο των κυβερνητών αεροσκαφών Cockpit είχε ξεκινήσει απεργία τριών ημερών στη Lufthansa, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση σχετικά με τη διατήρηση της δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησής τους στην ηλικία των 55 ετών και αύξηση μισθών κατά 10%.
Ως αποτέλεσμα, 3.800 πτήσεις ακυρώθηκαν «εγκλωβίζοντας» 425.000 επιβάτες.
ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ποιος αποφασίζει στ’ αλήθεια; Η ψευδαίσθηση της επιλογής στον ψηφιακό κόσμο
- «Καραμπόλα» τριών αυτοκίνητων και δύο μοτοσικλετών στην Πατησίων – Δύο άτομα στο νοσοκομείο
- Eurovision 2026: Έφτασε η ώρα του Akyla – Λεπτό προς λεπτό ο μεγάλος τελικός
- Μπαχτσεσεχίρ – Φενέρμπαχτσε 86-96: Εύκολη νίκη πριν το Final Four
- Σοβαρό τροχαίο στη Σκιάθο με δύο τραυματίες – Μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με C-130
- MV Hondius: Πώς μια πολυτελής κρουαζιέρα για φυσιολάτρεις μετατράπηκε σε εφιάλτη

