«Η υπομονή μας εξαντλείται» λένε οι ΗΠΑ σε Ισραήλ-Παλαιστινίους για το διάλογο
Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους πως θα «επαναξιολογήσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά» της στη διαμεσολάβηση για τις συνομιλίες των δύο πλευρών -που κινδυνεύουν να αποδειχθούν φιάσκο οριστικά μετά τη ραγδαία επιδείνωση των τελευταίων ημερών. Ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούν να πιέσουν τις δύο πλευρές, αναφορές στα ισραηλινά ΜΜΕ μιλούν για «πρόθεση αντιποίνων» προς την παλαιστινιακή πλευρά.
Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους πως θα «επαναξιολογήσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά» της στη διαμεσολάβηση για τις συνομιλίες των δύο πλευρών -που κινδυνεύουν να αποδειχθούν φιάσκο οριστικά μετά τη ραγδαία επιδείνωση των τελευταίων ημερών.
Ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούν να πιέσουν τις δύο πλευρές, αναφορές στα ισραηλινά ΜΜΕ μιλούν για «πρόθεση αντιποίνων» προς την παλαιστινιακή πλευρά.
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι είχε θέσει ως προσωπικό στοίχημα την επιτυχή έκβαση των προκαταρκτικών διαβουλεύσεων Ισραήλ και Παλαιστίνιων με στόχο την έναρξη διαπραγματεύσεων, αλλά η ακινησία των τελευταίων μηνών κορυφώθηκε με τις πρόσφατες αμοιβαίες κινήσεις αποχώρησης από το τραπέζι.
«Δεν πρόκειται για διαδικασία “ανοικτού αποτελέσματος”, είναι ώρα να βρεθούν όλες οι πλευρές αντιμέτωπες με την πραγματικότητα» είπε την Παρασκευή ο Τζ.Κέρι. «Εμείς πρόκειται να επανεξετάσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας» είπε.
Και για να γίνει σαφέστερος, εξήγησε: «Λένε ότι θέλουν να συνεχίσουν, καμία πλευρά δεν έχει ακυρώσει τις συνομιλίες, αλλά δεν θα καθόμαστε επ’ άπειρον σε αυτό το σημείο».
Ισραήλ και Παλαιστίνιοι προσπαθούν να επιρρίψουν εκατέρωθεν την ευθύνη για τη ρήξη που απειλεί με πλήρες ναυάγιο την προσπάθεια.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αναφορές στα ισραηλινά ΜΜΕ, το Ισραήλ εξετάζει -μετά την ακύρωση της απελευθέρωσης των τελευταίων 26 Παλαιστίνιων κρατουμένων- νέα αντίποινα σε βάρος της παλαιστιανικής πλευράς, με πρώτες στη «λίστα επιλογών» την παρακράτηση τελωνειακών εσόδων ή την ανάκληση της άδειας λειτουργίας παλαιστιανικών εταιρειών στη Λωρίδα της Γάζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Greek Banks Reshape Insurance Sector With New Deals
- Σαλαμίνα: Περιπολικό παρέσυρε 12χρονη έξω από σχολείο τραυματίζοντάς την σοβαρά στο πόδι
- Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα μέχρι το Final Four της Euroleague
- Γαστούνη: Οκτώ προσαγωγές για τον εμπρησμό του μαγαζιού του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/5): Πού θα δείτε το Game 3, Παναθηναϊκός-Βαλένθια και τον ημιτελικό Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442