Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πού είναι η Έκθεση ΟΕΟ;

Πού είναι η Έκθεση ΟΕΟ;

Αυτό στα αγγλικά λέγεται shifting the goalposts

Πριν από μερικές ημέρες μιλούσα με κάποια κορίτσια της τελευταίας τάξης του Λυκείου που παράλληλα μαθαίνουν γαλλικά σε φροντιστήριο.

Από αυτές έμαθα πως σήμερα για να πάρεις το πτυχίο των γαλλικών σου απαιτείται ως μέρος των εξετάσεων να γράψεις έκθεση 700 λέξεων. Για να αποφοιτήσεις από το ελληνικό σχολείο όπου διδάσκεσαι τη μητρική σου γλώσσα χρειάζεται να γράψεις έκθεση 500 λέξεων!

Θυμάμαι πως την εποχή που ήμουν εγώ μαθητής η έκθεση ήταν πάντα το μεγάλο Βατερλώ των εξετάσεων. Δεν μας μάθαιναν να σκεπτόμαστε και να εκφραζόμαστε σωστά οπότε δεν μπορούσαμε να διατυπώσουμε τι είχαμε στο μυαλό μας (αν υπήρχε τίποτα εκεί).

Επειδή όμως εδώ είναι Σοβιετία, αντί να βελτιώσουμε τη διδασκαλία καταργήσαμε την έκθεση ώστε να μην φαίνεται η ανικανότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. (Shifting the Goalpoasts, αφού δεν μπορώ να πετύχω αυτό που πρέπει αλλάζω το στόχο).

Υπάρχουν βέβαια κάτι κακοί ξένοι που κάνουν ακόμη συγκριτικές έρευνες και μας στέλνουν στον πάτο της Ευρώπης αλλά προφανώς πρόκειται για ανθέλληνες συκοφάντες. Έτσι δεν είναι;

Γιώργος Στ. Επιτήδειος

Γιώργος Επιτήδειος

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024