Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κασιδιάρης: Ο Σαμαράς μιλά με δικαστικό λειτουργό με όνομα σε -άκος

Κασιδιάρης: Ο Σαμαράς μιλά με δικαστικό λειτουργό με όνομα σε -άκος

Την έντονη αντίδραση των βουλευτών της κυβέρνησης προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο ισχυρισμός του Ηλ.Κασιδιάρη ότι «ο πρωθυπουργός είχε απευθείας συνομιλία με ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον οποίο αποκαλούσε 'παναθηναϊκάκια', έχει τρισύλλαβο όνομα και τελειώνει σε 'άκος' και η μόνη σχέση με Μπαλτάκο είναι η ποδοσφαιρική ομάδα». Παράλληλα, ο κ. Κασιδιάρης κάλεσε την αντιπολίτευση να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου.

Την έντονη αντίδραση των βουλευτών της κυβέρνησης προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο ισχυρισμός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ότι «ο πρωθυπουργός είχε απευθείας συνομιλία με ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον οποίο αποκαλούσε ‘παναθηναϊκάκια’, έχει τρισύλλαβο όνομα και τελειώνει σε ‘άκος’ και η μόνη σχέση με Μπαλτάκο είναι η ποδοσφαιρική ομάδα».

Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της Αριστεράς να συνυπογράψουν πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την «υπόθεση Μπαλτάκου» κατηγορώντας τα ότι έχουν μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Σαμαρά. Συμπλήρωσε ότι η Χρυσή Αυγή ξεκινά τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και έκανε λόγο για «φασιστική κλίκα που κυριαρχεί στη χώρα και έχει καταλύσει το Σύνταγμα».

«Θα κατατεθεί πρόταση, για να στηθούν τρεις κάλπες. Μία για τον κ. Σαμαρά, μία για τον κ. Αθανασίου και μία για τον κ. Δένδια για τα κακουργήματα κατάχρησης εξουσίας και εσχάτης προδοσίας» ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Αφήστε τα περιττά λόγια. Όποιος δεν στηρίξει την προσπάθεια, θα είναι συνένοχος στο έγκλημα εναντίον των Ελλήνων».

Παίρνοντας τον λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη είπε ότι «το πράγμα έχει και ουρά». «Αυτό που μας λένε είναι ότι έχουν υποκλαπεί οι τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με κάποιον που τον αποκαλεί παναθηναϊκάκια -τώρα δεν είναι ο Αθανασίου, αλλά κάποιος άλλος με τρισύλλαβο επίθετο», σημείωσε, ενώ απευθυνόμενη προς τα άλλα κόμματα είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ν. Μαριάς είπε ότι η νέα καταγγελία Κασιδιάρη «συνέχισε να καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι όμηρος στις ενδεχόμενες και όποτε νομίζει η ΧΑ αποκαλύψεις». «Δεν ξεπλένεται το Μπαλτάκος – γκέιτ μόνο με παραίτηση Μπαλτάκου» πρόσθεσε, ζητώντας για άλλη μια φορά την παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Κατηγόρησε δε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο ότι «συνεχίζει την γραμμή συγκάλυψης» της κυβέρνησης.

Πολιτική ευθύνη σε αυτούς που επέλεξαν τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο επέρριψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν ισοπεδώνει όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

«Δυστυχώς η χώρα και μέρος του πολιτικού κόσμου βρίσκεται όμηρος μια φασιστικής νοοτροπίας. Κάποιοι με κρυφή κάμερα προσπαθούν να εμπλέξουν και άλλα πρόσωπα, μόνο και μόνο για να φέρουν σε ομηρία το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα τους το επιτρέψουμε αυτό και ότι η δημοκρατία και η Βουλή δεν μπορεί να εκβιάζονται από φασίστες και από ένα νεοναζιστικό κόμμα» τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον κ. Μπαλτάκο «παλιό πρόβλημα» συμπληρώνοντας ότι «είναι πασιφανές ότι υπάρχει και πολιτική ευθύνη για κάποιους που τον επέλεξαν». «Αυτό δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Είναι μια πραγματικότητα. Η πολιτική ευθύνη υπάρχει πάντα όταν επιλέγεις ένα πρόσωπο. Απόφαση δική μας είναι να απομονώσουμε και να εκδιώξουμε συμπεριφορές και τακτικές τύπου Μπαλτάκου. Είμαστε εδώ για να δίνουμε ένα προοδευτικό πρόσημο στη κυβέρνηση» επισήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ζητώντας ταυτόχρονα να έρθουν άμεσα στη Βουλή οι διατάξεις που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι το ΠΑΣΟΚ, σε καμία περίπτωση, δεν έχει πρόθεση να στιγματίσει και να ισοπεδώσει ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα επιτέθηκε «σε αυτούς που εύκολα μιλούν, εξυπηρετώντας δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα πολιτικά ή μη, την ώρα που δίνεται η ύστατη μάχη για να βγει η χώρα από τη κρίση». Δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν, είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024