Παράνομο κρίνει το τουρκικό Ανώτατο Δικαστήριο το «μαύρο» στο Twitter
Ως παραβίαση της συνταγματικής εγγύησης της ελευθερίας γνώμης καταδικάζει το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας την απαγόρευση του Twitter, στην πιο υψηλόβαθμη μέχρι στιγμής δικαστική καταδίκη στο μέτρο. Το Δικαστήριο ανέφερε ότι έστειλε την απόφασή του στην τουρκική αρχή που επέβαλε την απαγόρευση, χωρίς ακόμη να είναι σαφές εάν αυτό θα οδηγήσει σε αναστολή του «μπλόκου».
Ως παραβίαση της συνταγματικής εγγύησης της ελευθερίας γνώμης καταδικάζει το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας την απαγόρευση του Twitter, στην πιο υψηλόβαθμη μέχρι στιγμής δικαστική καταδίκη στο μέτρο.
Το Δικαστήριο ανέφερε ότι έστειλε την απόφασή του στην τουρκική αρχή που επέβαλε την απαγόρευση, χωρίς ακόμη να είναι σαφές εάν αυτό θα οδηγήσει σε αναστολή του «μπλόκου».
H τουρκική αρχή τηλεπικοινωνιών TIB είχε προχωρήσει στις 21 Μαρτίου στο «μπλόκο» στο Τwitter, λίγες ώρες αφού ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε βροντοφωνάξει, μαινόμενος, σε προεκλογική συγκέντρωση πως «θα ξεριζώσουμε το Twitter, κι ας λέει ό,τι θέλει η διεθνής κοινότητα».
Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε υποβληθεί πλήθος κινήσεων εναντίον της απαγόρευσης, μεταξύ άλλων από βουλευτές του αντιπολιτευόμενου CHP.
Νομικοί αναφέρουν στα τουρκικά ΜΜΕ, όπως ο πρόεδρος της ένωσης δικηγορικών συλλόγων της χώρας Μετίν Φεϊζίογλου στην Hurriyet, πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου επιβάλει άμεση αναστολή της απόφασης με ητν οποία το ΤΙΒ πρέπει να συμμορφωθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442