Εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές από τα έσοδα ελεύθερων επαγγελματιών
Τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες έως και την 31 Μαρτίου 2014 και αφορούν τη χρήση 2013, θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των φορολογούμενων αυτών για τη συγκεκριμένη χρήση, όπως διευκρινίζει εγκύκλιος του γγ Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη
Τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες έως και την 31 Μαρτίου 2014 και αφορούν τη χρήση 2013, θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των φορολογούμενων αυτών για τη συγκεκριμένη χρήση.
Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη που αφορά κυρίως δικηγόρους, υποθηκοφύλακες και συμβολαιογράφους.
Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο οι ανακοινώσεις των σχετικών Τομέων του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ), με βάση τις οποίες προσδιορίζεται το ύψος των εισφορών για τους ασφαλισμένους, εκδίδονται σε μεταγενέστερο χρόνο της χρήσεως που αφορούν. Έτσι η καταβολή των εισφορών και η παραλαβή των ασφαλιστικών βιβλιαρίων, όπου επικολλώνται τα καταβαλλόμενα κατά τη διάρκεια μιας χρήσης ένσημα, παραλαμβάνονται από το Ταμείο σε χρόνο μεταγενέστερο της χρήσης.
Γι’ αυτό και όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες κατά τα ανωτέρω έως και την 31.3.2014 και αφορούν τη χρήση 2013 μπορούν να εκπέσουν από τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης αυτής.
Τέλος, διευκρινίζεται, ότι από την 1.1.2014 και μετά θα εκπίπτουν μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί έως το τέλος της χρήσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442