Τη στάση τους έναντι της ουκρανικής κρίσης εξετάζουν οι «28» του ΝΑΤΟ
Οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τη στρατηγική της Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη και ενώ η Ρωσία διατηρεί την πίεσή της στο ζήτημα της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα διεξάγεται αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, καθώς η Συμμαχία επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στον ουρανό των βαλτικών χωρών.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τη στρατηγική της Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη και ενώ η Ρωσία διατηρεί την πίεσή της στο ζήτημα της Ουκρανίας.
Πριν από τη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες το αποκαλούμενο «Τρίγωνο της Βαϊμάρης» (ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας) θα έχει συνάντηση στη βελγική πρωτεύουσα.
Ταυτόχρονα σχεδόν διεξάγεται αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας καθώς η Συμμαχία επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στον ουρανό των βαλτικών χωρών, οι οποίες εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος σουηδικά και αμερικανικά αεροσκάφη.
Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ παραμένουν επιφυλακτικές γύρω από το θέμα της απόσυρσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας, αναφέροντας ότι οι πληροφορίες σχετικά με την απόσυρση πρέπει να ελεγχθούν.
Ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει οτιδήποτε τονίζοντας όμως ότι η απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων «θα ήταν ένα βήμα» για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση «για την αποκλιμάκωση».
Η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων -20.000 σύμφωνα με την Ουάσινγκτον- έχει εγείρει φόβους εισβολής στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου υπάρχει κυρίως ρωσόφωνος πληθυσμός, και μια επανάληψη του σεναρίου που οδήγησε στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας μια περιοχή την οποία επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442