Τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ανακοίνωσε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το κοινωνικό μέρισμα.

Μετά την ψήφο του βουλευτή Α΄Αθήνας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατευθύνθηκε προς το προεδρείο, έγραψε εκείνη την ώρα την δήλωση διαγραφής, και την παρέδωσε για να αναγνωστεί στην Ολομέλεια.

Μετά τη διαγραφή Κακλαμάνη η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίζεται στους 152 βουλευτές.

Σχεδόν αμέσως μετά, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε: «Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας».

Όπως είπε, «το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών -πλεόνασμα- με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

«Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο