Ουρές και ταλαιπωρία έξω από τα λιγοστά ανοιχτά φαρμακεία
Ακόμη μια ημέρα ταλαιπωρίας για τους πολίτες που σχηματίζουν ουρές έξω από τα λιγοστά ανοιχτά φαρμακεία, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας που έχουν κηρύξει οι φαρμακοποιοί. Μιλώντας στο in.gr ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών διέψευσε ότι αυξάνονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία, ενώ μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών οι πολίτες, είπε ο Άδ.Γεωργιάδης.
Ακόμη μια ημέρα ταλαιπωρίας για τους πολίτες που σχηματίζουν ουρές έξω από τα λιγοστά ανοιχτά φαρμακεία, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας που έχουν κηρύξει οι φαρμακοποιοί, διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου που τους αφορούν
Οι πολίτες σχηματίζουν ουρές πολλών μέτρων έξω από τα φαρμακεία, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχουν όλα τα φάρμακα που ζητούν, καθώς παρουσιάζονται και ελλείψεις.
Εν τω μεταξύ, σύγχυση προκλήθηκε από δήλωση του αντιπροέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα ανοικτά φαρμακεία της Αττικής.
Την είδηση διέψευσε στο in.gr ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, λέγοντας ότι η δήλωση του κ. Δαγρέ έγινε «εκ παραδρομής».
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ζήτησε συγγνώμη και κατανόηση από τον κόσμο για την ταλαιπωρία.
«Δεν αγωνιζόμαστε για το μαγαζάκι μας μόνο. Σε δύο χρόνια από τώρα οι τιμές των φαρμάκων θα είναι ελεύθερες και ο κόσμος δεν θα έχει χρήματα να τα αγοράσει» δήλωσε.
Ο κ. Θεοδοσιάδης τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί θα βρίσκονται σε απεργία μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Αδωνις: Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ οτι οι πολίτες είναι όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών.
«Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών. Αντί να ανοίξουν 200 φαρμακεία, άνοιξαν 50 φαρμακεία με συνέπεια την ταλαιπωρία του κόσμου. Αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου… χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων» είπε χαρακτηριστικά.
Μίλησε και για πόλεμο των φαρμακοποιών ενάντια στην κοινωνία. Εξήγησε πως με τις διατάξεις «τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία. Μπορεί να συστεγάζεται, όμως, φαρμακείο με φαρμακοποιό ως ξεχωριστή επιχείρηση, με ξεχωριστό ΑΦΜ και ξεχωριστή ταμειακή μηχανή».
Για τη μετάταξη των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ξεκινάει 9 Απριλίου, θα τελειώσει σε ένα μήνα και στόχος είναι μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καρπούζι ή πεπόνι; Το μεγάλο καλοκαιρινό δίλημμα
- Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία
- Δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Νικήτα: «Δεν τον πρόλαβα ζωντανό να του δώσω μία αγκαλιά»
- Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αιματηρός απολογισμός από τους σεισμούς – Στους 2.595 οι νεκροί
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Αγώνες για τα τρία τελευταία εισιτήρια που οδηγούν στους «16»
- Συνταγή: Μεσογειακή ομελέτα με φέτα
- «Φάρος σταθερότητας»: Μαζί με την αβεβαιότητα για τον κόσμο, αυξάνεται και η πίστη των Ευρωπαίων στην ΕΕ
- Κρατικοδίαιτη αριστεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442