Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Εμμένουν στις αντιρρήσεις τους για το γάλα βουλευτές της συγκυβέρνησης

Εμμένουν στις αντιρρήσεις τους για τη διάταξη στο θέμα της παραγωγής και διανομής του γάλακτος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραϊτης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι πήραν τον λόγο κατά την συνεδρίαση επί του πολυνομοσχεδίου. Να αλλάξει η ρύθμιση ζήτησε και ο Δ.Τζαμτζής της ΝΔ. 

Εμμένουν στις αντιρρήσεις τους για τη διάταξη στο θέμα της παραγωγής και διανομής του γάλακτος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραϊτης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι πήραν τον λόγο κατά την συνεδρίαση επί του πολυνομοσχεδίου.


«Αυτό που ήρθε σήμερα να το πάρετε πίσω. Ήταν άλλη η ατζέντα που συμφωνήσαμε με τον κ. Τσαυτάρη» είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Μωραϊτης.

Επίσης ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ διαφώνησε και με το πιλοτικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, λέγοντας πως «αυτό εξυπηρετεί μόνο τις ιδεολογικές σας εμμονές», ενώ ζήτησε να αποσυρθεί και η διάταξη για τα φωτοβολταϊκά σημειώνοντας πως «κάποιοι ετοιμάζονται να κάνουν πάρτι αγοράζοντας τις εγκαταστάσεις των αγροτών πιτ παρά».

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσής σημείωσε ότι αν δεν κατατεθεί η πρόταση Τσαυτάρη για το γάλα στη συνεδρίαση εκείνος δεν θα ψηφίσει το σχετικό άρθρο.

«Αισθάνομαι να κοροϊδεύω τον εαυτό μου, αν δεν αποτυπωθεί στο χαρτί αυτό που συμφωνήθηκε» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι το δίλημμα αν θα πέσει η κυβέρνηση η όχι, πρέπει να απασχολεί πρώτα τους υπουργούς και μετά τους βουλευτές.

«Δεν μπορούμε να αποστούμε από αυτά που έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Τσαυτάρη και αυτό σχετίζεται με την υπόσταση του ίδιου του Κοινοβουλίου» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν.Σηφουνάκης, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Δ.Τζαμτζής ζήτησε «πάση θυσία να αλλάξει η ρύθμιση για το γάλα και να τεθεί χρονικό περιθώριο για την παστερίωση».

Να επιφέρουν τις αναγκαίες βελτιωτικές αλλαγές απόψε σε επίμαχες ρυθμίσεις ώστε να ψηφίσουν οι βουλευτές ένα νομοσχέδιο που είναι μεν καλό αλλά αδικείται από την πολυήμερη συζήτηση «για τα ίδια και τα ίδια» κάλεσε τους υπουργούς ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γ.Βλάχος.

Ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ, έθεσε στην τοποθέτησή του τα επίμαχα σημεία των διαφωνιών του στις διατάξεις για τα φαρμακεία, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, τα φωτοβολταϊκά, τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, το ταμείο των ασφαλιστικών εταιρειών και το γάλα. Ειδικώς για το τελευταίο θέμα ο κ. Βλάχος ζήτησε να κατατεθεί η ρύθμιση ώστε το «ζωντανό αυτό προϊόν» να μην αφεθεί στο έλεος των βιομηχανιών να θέσουν τους κανόνες παρά να αφεθεί ελεύθερος ο καταναλωτής να διαλέξει.

«Διαφωνούμε στο να παίξει το ελληνικό γάλα με αντίξοες συνθήκες για να μην πω με στημένο παιχνίδι» είπε καταλήγοντας.

«Αν το παστεριωμένο γάλα ξεπεράσει τις έξι έως και επτά ημέρες, ξεχάστε την ελληνική κτηνοτροφία και γαλακτοβιομηχανία. Τότε τα πανίσχυρα καρτέλ και πανίσχυρα σούπερ μάρκετ, θα εισάγουν απευθείας στο ράφι γερμανικά και ολλανδικά», είπε επίσης η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.


Για νομοσχέδιο-έκτρωμα και μνημείο καταστροφής για τη χώρα, έκανε λόγο στην ομιλία του ο Π. Λαφαζάνης και δεσμεύθηκε ότι «αυτές τις διατάξεις θα τις πάρουμε πίσω» γιατί αποτελούν «ανοσιουργήματα σε βάρος λαού».

Προσωπική κόντρα είχαν ο υπουργός Υγείας Άδ.Γεωργιάδης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη, λόγω της αναφοράς του δεύτερου στις τηλεπωλήσεις βιβλίων από τον Αδ.Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι ο Δ. Παπαδημούλης έχει καταθέσεις 1,5 εκατ. ευρώ, και επομένως ο ίδιος εκπροσωπεί τον χώρο της εργασίας, ενώ ο Δ. Παπαδημούλης το κεφάλαιο.

«Όπως το συνηθίζει, ο Αδ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επιθέσεις προσωπικές εναντίον σειράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, συχνά αφήνοντας ανοίκειους υπαινιγμούς ή διαστρεβλώνοντας θέσεις» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

«Εργάζομαι από τα 15 μου χρόνια και 1,5 εκατ. δεν αξιώθηκα να έχω» απάντησε ο υπουργός.

Στην ομιλία του ο Αδ.Γεωργιάδης αναρωτήθηκε γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν στον Αλέκο Αλαβάνο, «στον οποίο αρκετοί οφείλουν την παρουσία τους στη Βουλή», για τις δηλώσεις που έκανε σε σχέση με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε και στον Π.Λαφαζάνη, λέγοντας ότι διάβαζε από χαρτί όλες τις συντεχνίες, για να μην ξεχάσει καμία.

Αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα των φαρμακοποιών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε καμία από τις απαιτήσεις της τρόικας για το επάγγελμα, παρά μόνο το δικαίωμα των ίδιων των φαρμακοποιών «που τώρα στεγάζονται δίπλα σε σούπερ μάρκετ, να ανοίγουν πόρτα με το σούπερ μάρκετ. Τίποτα παραπάνω. Εσείς υπερασπίζεστε την κλειστή πόρτα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα με τρόικα (ομαδικές απολύσεις, νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών, κ.α.) και κάλεσε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό ώστε «να μην περάσει αυτό το έκτρωμα».

Από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς ο Πάρις Μουτσινάς, είπε πως το πολυνομοσχέδιο παραπέμπει σε εκατοντάδες διατάξεις και δεν διαβάζεται ενώ τόνισε ότι με την ψήφισή του «βάζουμε οι ίδιοι σφραγίδα στα διαβατήρια των παιδιών μας για το εξωτερικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024