
Αλβανία: Να χυθεί φως στην υπόθεση θανάτου του Ίλι Καρέλι
Να αποσαφηνιστεί πλήρως η υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαισύνη ζητεί το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. «Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.
Να αποσαφηνιστεί πλήρως η υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη ζητεί το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.
Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια του βαρυποινίτη και του δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αλβανό κατάδικο, το υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.
«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πήρε εξιτήριο η Αφροδίτη Νέστορα – Οι πρώτες δηλώσεις της
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Βέλγιο: Διαρροή υδροφθορικού οξέος από φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Αμβέρσας – Νοσηλεύονται 28 εργαζόμενοι
- Γιατί ο Εμμανουήλ Καραλής δυσκολεύεται να φτάσει ξανά στα 6 μέτρα
- Ελενίτσα μου άλλα είχαμε συμφωνήσει: Το «αντίο» του Γιώργου Κωνσταντίνου στη Μάρω Κοντού
- Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για Μάρω Κοντού – «Θα τη θυμόμαστε όλοι με σεβασμό, τρυφερότητα και αγάπη»

