Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελπίδες αποφυλάκισης για τον γηραιότερο θανατοποινίτη της Ιαπωνίας

Ελπίδες αποφυλάκισης για τον γηραιότερο θανατοποινίτη της Ιαπωνίας

Επανάληψη της δίκης ενός θανατοποινίτη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερες από  τέσσερις δεκαετίες, αποφάσισε ιαπωνικό δικαστήριο, δίνοντάς του ελπίδες για αποφυλάκιση. Ο Ιουάο Χακαμάντα καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών το 1968 για τη δολοφονία του εργοδότη του, και της οικογένειάς του.

Επανάληψη της δίκης ενός θανατοποινίτη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, αποφάσισε ιαπωνικό δικαστήριο, δίνοντάς του ελπίδες για αποφυλάκιση. Ο Ιουάο Χακαμάντα καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών το 1968 για τη δολοφονία του εργοδότη του, και της οικογένειάς του.

Ο 78χρονος Χακαμάντα ομολόγησε την πράξη του ύστερα από 20 ημέρες ανάκρισης στη διάρκεια των οποίων κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε. Στη συνέχεια, όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ανακάλεσε την ομολογία του.

Όπως επισημαίνει το BBC, η ιαπωνική αστυνομία βασίζεται κατά παράδοση στην ομολογία ενός κατηγορούμενου για να τον παραπέμψει σε δίκη αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι οι ομολογίες αποσπώνται διά της βίας.

Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι ο Χακαμάντα θεωρείται o γηραιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο.

«Αν ποτέ υπήρξε υπόθεση που αξίζει την επανάληψη της δίκης, τότε πρόκειται για τη συγκεκριμένη. Ο Χακαμάντα καταδικάστηκε με βάση μία ομολογία που αποσπάστηκε διά της βίας και παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με πρόσφατα στοιχεία DNA» δήλωσε η Ροζάν Ράιφ, ερευνητική διευθύντρια του παραρτήματος Ανατολικής Ασίας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του εργοδότη και της οικογένειάς του σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας σόγιας στην Σιζουόκα το 1966. Τα θύματα βρέθηκαν μαχαιρωμένα ύστερα από πυρκαγιά.

Η απόφαση για επανάληψη της δίκης προέκυψε όταν οι συνήγοροι του Χακαμάντα απέδειξαν ότι το DNA από τις κηλίδες αίματος που είχαν βρεθεί σε ρούχα τα οποία φέρεται ότι φορούσε ο δολοφόνος δεν ταίριαζε με εκείνο του θανατοποινίτη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024