Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακροδεξιοί περικύκλωσαν την ουκρανική Βουλή μετά το θάνατο του Μουζίτσκο

Ακροδεξιοί περικύκλωσαν την ουκρανική Βουλή μετά το θάνατο του Μουζίτσκο

Το κτίριο του ουκρανικού Κοινοβουλίου πολιόρκησαν υποστηρικτές του ακροδεξιού «Δεξιού Τομέα», σε αντίδραση για το θάνατο του Ολ.Μουζίτσκο, ενός από τα ηγετικά στελέχη της ουκρανικής ακροδεξιάς, που πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Η ακροδεξιά ζητά την παραίτηση του μεταβατικού υπουργού Εσωτερικών.

Το κτίριο του ουκρανικού Κοινοβουλίου πολιόρκησαν υποστηρικτές του ακροδεξιού «Δεξιού Τομέα», σε αντίδραση για το θάνατο του Ολ.Μουζίτσκο, ενός από τα ηγετικά στελέχη της ουκρανικής ακροδεξιάς, που πυροβολήθηκε από την αστυνομία.

Η ακροδεξιά ζητά την παραίτηση του μεταβατικού υπουργού Εσωτερικών, Αρσέν Ασάκοβ, από την είδηση του θανάτου του Μουζίτσκο.

Όπως αναφέρει η ουκρανική Ukrainksa Pravda (UP), μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές της ακροδεξιάς περικύκλωσαν το Κοινοβούλιο το βράδυ της Πέμπτης φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Ασάκοβ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα του κτιρίου, απειλώντας να εισβάλουν, μέχρι η ένταση να κοπάσει (με επέμβαση και βουλευτών). Όπως αναφέρει η UP, οι διαδηλωτές προτίθενται να επιστρέψουν και το πρωί της Παρασκευής, λέγοντας πως θα δίνουν κάθε ημέρα «ραντεβού» μέχρι να παραιτηθεί ο Ασάκοβ.

Η ένταση είχε μεταφερθεί νωρίτερα και μέσα στο Κοινοβούλιο, με τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας Ολ.Τουρτσίνοφ να καλεί την ακροδεξιά να σταματήσει τις προκλήσεις.

Ο «Δεξιός Τομέας» έχει ιδρύσει αυτόνομο πολιτικό σχηματισμό και ο ηγέτης του, Ντμίτρι Γιάρος, θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας στις προσεχείς εκλογές της 25ης Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ντάγκλας Λουίζ: «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»

Ο Ντάγκλας Λουίζ μίλησε για την ήττα της Άστον Βίλα από την Μπράιτον, αλλά και για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024