ΔΕΠΑ: Ήδη λειτουργούν πέντε πρατήρια για εφοδιασμό οχημάτων με φυσικό αέριο
Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση από τον υφυπουργό Υποδομών, Μ.Παπαδόπουλο, που καθορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων φυσικού αερίου. Για σημαντικό βήμα ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην Ελλάδα μιλά η ΔΕΠΑ, προσθέτοντας ότι ήδη λειτουργούν πέντε πρατήρια για τον εφοδιασμό οχημάτων με φυσικό αέριο. Το δίκτυο αναπτύσσεται με την εμπορική ονομασία FISIKON και υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξή του στο επόμενο διάστημα.
Πέντε πρατήρια για τον εφοδιασμό οχημάτων με φυσικό αέριο λειτουργούν ήδη στη χώρα, επισημαίνει η ΔΕΠΑ με αφορμή την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο, (ΦΕΚ 674Β- 18.03.2014), που καθορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων φυσικού αερίου.
Η ΔΕΠΑ λειτουργεί ήδη δύο σταθμούς ανεφοδιασμού φυσικού αερίου κίνησης στην Αθήνα, από τους οποίους ανεφοδιάζονται και τα λεωφορεία φυσικού αερίου ενώ, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, η εταιρία έχει θέσει σε λειτουργία τρία ακόμα πρατήρια: δύο στην Αθήνα, και ένα στη Θεσσαλονίκη.
Το δίκτυο αναπτύσσεται με την εμπορική ονομασία FISIKON και υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξή του στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Η ΔΕΠΑ επισημαίνει ότι η Υπουργική Απόφαση αποτελεί ένα από τα σημαντικά βήματα ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην Ελλάδα, καθώς ρυθμίζει το πλαίσιο για τη δημιουργία της τεχνικής υποδομής των πρατηρίων φυσικού αερίου, συντελεί στη διαφοροποίηση των πρατηρίων φυσικού αερίου CNG (Compressed Natural Gas) από τα πρατήρια των άλλων καυσίμων και συγχρόνως εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ετσι το πήρε η Παρί: Ολόκληρη η δραματική διαδικασία των πέναλτι (vid)
- ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να επιταχύνει την απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεών από τις βάσεις στην Ευρώπη
- Αυτή είναι η«χρυσή» βίβλος του Champions League: Το δεύτερο της Παρί
- Τι ζήτησε ο ισραηλινός στρατός από αυτόν του Λιβάνου στις ΗΠΑ
- Πώς πυρκαγιές και πλημμύρες δημιουργούν περιοχές που δεν μπορούν να ασφαλιστούν σε όλη την Ευρώπη
- Χάος στη Ρώμη: Άλογα ξέφυγαν από στρατιωτική πρόβα – Τραυματίστηκαν πέντε πολίτες
