Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Ακόμη 700 υποστηρικτές του Μόρσι ενώπιον του δικαστηρίου

Αίγυπτος: Ακόμη 700 υποστηρικτές του Μόρσι ενώπιον του δικαστηρίου

Περίπου 700 υποστηρικτές του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι παρουσιάζονται την Τρίτη ενώπιον του δικαστηρίου. Ένα 24ωρο νωρίτερα, η δικαιοσύνη είχε καταδικάσει σε θάνατο 529 οπαδούς του προέδρου ως μέλη της εκτός νόμου πλέον οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι».

Περίπου 700 υποστηρικτές του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι παρουσιάζονται την Τρίτη ενώπιον του δικαστηρίου.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, η δικαιοσύνη είχε καταδικάσει σε θάνατο 529 οπαδούς του προέδρου ως μέλη της εκτός νόμου πλέον οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι». Το ίδιο δικαστήριο αθώωσε 16 κατηγορούμενους.

Από τους καταδικασθέντες μόνο οι 135 βρίσκονται στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν ερήμην. Όλοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Ειδικοί σε νομικά θέματα αναφέρουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου, που δεν είναι οριστική ούτε καν σε πρώτο βαθμό και εναντίον της οποίας μπορεί να ασκηθεί έφεση, είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί ή να μειωθούν οι ποινές καθώς το δικαστήριο δεν σεβάστηκε, ούτε τη διαδικασία ούτε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα της υπεράσπισης.

Μεταξύ των «700» που παρουσιάζονται την Τρίτη είναι και ο πνευματικός καθοδηγητής των «Αδελφών Μουσουλμάνων» Μοχάμεντ Μπαντίε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024