Μια πρόταση ικανή να ανταγωνιστεί τις Bentley Continental GT και Mercedes-Benz S-Class Coupe, επιθυμεί να δημιουργήσει η Jaguar, μεγεθύνοντας για αυτόν ακριβώς τον σκοπό τις διαστάσεις της υπό εξέλιξη XK.

Αν και η επόμενη γενιά του εμβληματικού coupe πρόκειται να βασιστεί στη «μικρή» Jaguar F-Type, το μήκος του αμαξώματός της θα προσεγγίζει τα επίπεδα της μέχρι σήμερα γνωστής XJ.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η νέα XK θα διαθέτει μεγαλύτερους χώρους στο πολυτελέστερο εσωτερικό της και ειδικότερα στην πίσω σειρά καθισμάτων που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως βοηθητική.

Σε επίπεδο σχεδίασης, η XK του 2016 θα διακρίνεται για το μακρύ ρύγχος της, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και την εξίσου εντυπωσιακή τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα.

Για την κίνηση του μεγαλοπρεπούς coupe, η Jaguar θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης έξι ή οκτώ κυλίνδρων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η παρουσία ενός εξακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα.

Πάντως, η XK δεν πρόκειται να αποτελέσει το μοναδικό τετράτροχο που πρόκειται να βασιστεί στο επιμηκυμένο δάπεδο της F-Type.

Το αλουμινένιο πλαίσιο της «μικρής» Jaguar θα αξιοποιήσει ένα νέο μεσαίων διαστάσεων sedan, που θα ονομάζεται XE και θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή των Mercedes-Benz C-Class και BMW Σειράς 3, όπως άλλωστε και το πρώτο SUV στην ιστορία της βρετανικής φίρμας.

Auto Express