Τη σφοδρή αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, σύμφωνα με το οποίο η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου, πρώην σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου και μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να λάμβανε μέχρι το 2013 επίδομα ανηλίκων τέκνων για τις κόρες της.

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο της προϊσταμένης της Α’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, σύμφωνα με το οποίο στις 20 Νοεμβρίου 2013, διακόπτεται αναδρομικά η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος.

Στην απάντησή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για «πολιτικά παιχνίδια», «αποκάλυψη που δήθεν με αφορά» και «χτύπημα κάτω από τη μέση». Λέει ακόμη ότι το θέμα παρουσιάστηκε μονομερώς και χωρίς διασταύρωση.

Η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, απαντώντας από την πλευρά της στο δημοσίευμα, κάνει λόγο για «κατάδηλη σκοπιμότητα του «αποκαλυπτικού» δημοσιεύματος» και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι η ίδια, όπως και «περίπου 400, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, πληρώνουν διοικητικές δυσλειτουργίες, πράξεις και παραλείψεις ενός απαρχαιωμένου διοικητικού μηχανισμού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ